Ректорът на Медицинския университет във Варна с поздрав към своите колеги

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:22 / 07.04.2020
2284
Поздрав към своите колеги по случай празника на здравния работник отправи и проф. д-р Валентин Игнатов, д.м., ректор на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“-  Варна.

Уважаеми колеги,

За мен е удоволствие и чест да Ви поздравя по повод 7-ми април – деня на здравният работник.

Всеки човек носи в сърцето си надежда и вяра към хората в бели престилки. Всеки пациент е благодарен на лекарите, върнали му здравето. Всички ние, свързани професионално да се грижим и съхраняваме тази най-висша човешка ценност, знаем колко усилия, умения и висока отговорност изисква това.

В тежкото време, в което се намираме днес, именно здравните работници са тези, благодарение на които запазваме надеждата и вярата за утрешния ден. Днес хората, смирени пред глобалната пандемия, ясно отчитат, че именно здравните специалисти са съвременните герои, които със знания и умения, с напрежение, усилия и жертвоготовност се борят ежедневно за човешкото здраве и живот. Медиците днес са мобилизирали силите си без фиксирано работно време, почивка и пауза, защото имат призвание! Призвание, за което се изисква голямо сърце и много любов!

Благодаря Ви, че чрез вашите действия на истински професионалисти, затвърждавате доверието към медицинската професия и утвърждавате авторитета към цялото съсловие. Желая на всички здраве, оптимизъм и вяра, за да можем да продължим да се борим за поддържането на качествен живот на пациентите и опазване здравето на нацията ни.

Честит празник!

Проф. д-р Валентин Игнатов, д.м.

Ректор на Медицински университет

"Проф. д-р Параскев Стоянов“-  Варна

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).