Ремонтираха Трета психиатрия във Варна с европари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:45 / 24.06.2016
905
Трета психиатрична клиника за лечение на психични разстройства в старческа възраст е обновена до неузнаваемост с европейски средства. Това съобщи на пресконференция проф. д-р Риналдо Шишков, ръководител на направление "Психиатрия" в УМБАЛ "Света Марина" във Варна. Ремонтирани са близо 800 кв. метра от клиниката, като се подменени всички видове инсталации, както и обзавеждането. Всичко това подобрява условията за лечение на близо 470 пациенти годишно, уточни проф. Шишков. Успоредно с това е повишена квалификацията на медицинския персонал, като той е преминал 4 обучения в рамките на 5 модула.

Евросредствата, които са по линия на Норвежщия финансов механизъм, са в размер на 268 000 евро. Проектът за ремонт на психиатрията стартира преди 10 месеца и ще приключи до края на юни т.г.

В клиниката се лекуват различни форми на деменция в старческа възраст, като тя е една от малкото специализирани в страната.

Източник: Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).