Ремонтират приюта за бездомни животни в Каменар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:29 / 13.08.2020
1325
Зачестяват сигналите за бродещи бездомни кучета из  Варна. Граждани се обаждат от квартал "Владислав Варненчик", от пазара в Трошево, оплаквания има и от центъра на града, съобщава Радио Варна.

Тодор Иванов, заместник-кмет по обществен ред и сигурност в община Варна, коментира какви са причините за увеличената популация на бездомните кучета. Според него основната причина е безконтролното хранене на бездомните животни, което не е нарушение, но така те създават териториални навици и когато някой навлезе в територията им част от кучетата проявяват агресивно поведение.

Другата причина за увеличената популация е, че недобросъвестни граждани изхвърлят на улицата своите кучета, не се грижат за тях, животните не са кастрирани и се размножават. Последната причина, която уточни Иванов е, че от близо година общината не може да намери управител на приюта и ветеринарен лекар, за да може приютът да работи, както изисква законът.

"Добрата новина е, че от седмица сме определили ръководител, ветеринарният лекар на зоопарка ще работи и към приюта", каза заместник-кметът, и уточни че предстои ремонт на помещенията в село Каменар.

Основната задача е да бъде подготвено Хале 1, където се извършват кастрациите, за да се изпълняват всички функции по закон - прибиране на бездомните животни, обезпаразитяване и кастриране.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).