Ремонтите на училища и детски градини във Варна са на финала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:00 / 08.09.2015
741
В 41 училища, 45 детски градини и едно общежитие във Варна от началото на годината са извършени или са в процес на приключване ремонтни дейности. Това заяви за Радио "Фокус" - Варна Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности". 

Ремонтите са на стойност 1 818 292 лв., като от тях 1 806 745 лв. са от делегирани държавни дейности и дофинансиране от общинския бюджет, а останалите средства са дарения от училищни настоятелства. 

Изцяло е приключил ремонтът в НГХНИ "К. Преславски". В СОУ "Л. Каравелов" е поставен стълбищен платформен подемник за хора с увреждания и училището има готовност да приема ученици с двигателни нарушения. До 10 септември трябва да приключи ремонтът на филиала на СОУПЧЕ "А. С. Пушкин" - на ул. "Проф. Н. Державин". Приключват дейностите по конструктивното укрепване на сградата на ОУ "Капитан Петко Войвода", в ОУ "Черноризец Храбър" се премахва ажурната част от надстройката на оградата и се провеждат обезопасителни дейности. В СОУ "Найден Геров" по прилагане на мерки за енергийна ефективност е изготвен проект, има разрешение за строеж, проведена обществена поръчки и сключен договор. 

Поради недостатъчно технологично време за изпълнение до откриване на учебната година, дейностите ще бъдат възложени за изпълнение през юни следващата година. В Математическата гимназия "Д-р П.Берон" предстои поставяне на спортно съоръжение в двора на училището, като това няма да се отрази на откриването на учебната година. 

ОДЗ № 10 "Приказка" е приключил ремонтът на парната инсталация, в ЦДГ 12 "Пинокио" и ЦДГ 13 "Звездичка" е направено външно саниране на сградите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).