Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ремонтите по 5 проекта приключват до началото на сезона
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 04.04.2014Коментари (0)1468
©
Пет големи инфраструктурни проекта изпълнява община Варна, като дейностите се извършват по предварително установения график.

Към момента ремонтни дейности текат по протежението на бул. "Цар Освободител", бул. "Трети Март" и ул. "Никола Вапцаров". Продължава и работа по разширяване на паркинга до жп гарата, който трябва да осигури общо 150 паркоместа за автомобили и 6 за автобуси. Ремонтът е на стойност 1,5 млн. лв., а средствата са осигурени по програма "Джесика". Той трябва да приключи до старта на международната регата Тол шипс, която започва на 30-ти април.

Продължава реконструкцията на южното платно на бул. "Цар Освободител". Приключи подмяната на тротоарните плочи, като в близките дни ще бъде извършено и полагането на асфалтовата настилка в частта между бул. "Осми Приморски полк" и бул. "Княз Борис I". Цялостна подмяна на подземната комуникационна и ВиК система се извършва пък в частта от бул. "Осми Приморски полк" до ул. "Генерал Колев". Крайният срок за приключване на реконструкция е края на месец май.

Ремонтът на най-разбития варненски булевард "Трети март", чиито старт беше даден в деня на националния празник на България, върви по план. Строителните дейности, които се извършват в момента, обхващат подмяната на подземните комуникации - ВиК, дъждовно отводняване, газификация и отпадни води. Следващите стъпки предвиждат основен ремонт на пътните платна, на тротоарите и бордюрите. Очаква се строителната фирма да приключи дейностите по реконструкция до края на месец юни.

До първи май трябва да приключи полагането на последния износоустойчив асфалтов слой по протежението на ул. "Брегалница". Ремонтъта, който беше временно преустановен поради влошени атмосферни условия, включва цялостна подмяна на подземната инфраструктура и подмяна на тротоарните настилки, подходите на които са пригодени за майки с детски колички и хора с увреждания.

Строителните работи, свързани с изграждането на тласкателя на канализационна помпена станция "Акациите", приключиха в частта от бул. "Княз Борис I" до бул. "Осми Приморски полк" - ул. "Никола Вапцаров".

В началото на следващата седмица стартира основен ремонт ул. "Акад. А. Сахаров" в участъка от бул. "Сливница" до бул. "Цар Освободител". Графикът на ремонтните дейности предвижда те да приключат до края на месец май. Проектът е на стойност 684 795.33 лв.




Още по темата: общо новини по темата: 29
23.06.2016 »
04.05.2016 »
03.05.2016 »
28.04.2016 »
26.04.2016 »
06.04.2016 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: