Ремонтът на СУ "Димчо Дебелянов" ще приключи до 19 юли

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (1)
17:30 / 17.04.2019
1825
Ремонтните дейности в СУ "Димчо Дебелянов“, които се осъществяват  по европейски проект "Модернизация на образователната инфраструктура“, ще приключат до 19 юли тази година. Това стана ясно на заседание на ПК“Европейски въпроси и международно сътрудничество“ към Общински съвет-Варна. По думите на Ани Николова, директор на Дирекция "Европейски и национални оперативни програми", реконструкцията, основният ремонт и прилагането на енергоефективните мероприятия ще завършват в срока на проекта и няма да има необходимост от удължаването му.

В хода на заседанието бе дадено също положително становище за доклада за изпълнение на Общински план за развити 2014-2020 г. на Община Варна за изминалата година. От него става ясно, че най-голям принос за развитието имат дейностите по изграждане на бул.“Левски“, реализирането на проекти за енергийна ефективност, естетизация на градската среда, втората фаза на "Интегриран градски транспорт“ и проектите, свързани с образователната инфраструктура.  

Комисията одобри и предложението за кандидатстване на Община Варна по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ на стойност 1 110 000 лв. , който има за цел   да обхване 495 лица на възраст над 65 години. "Това е социално-здравна, интегрирана услуга, която включва обслужване на възрастни хора със специфични потребности. Обслужването ще се осъществява от медицинска сестра и двама специалисти по социални дейности“, заяви Таня Василева, директор на Дирекция "Социални дейности“ към Община Варна.

В точка разни съветниците дадоха своето съгласие за проект,  свързан с "Ремонт, реконструкция и модернизация на сграда филиал към ТМПЦ-Варна“.  Предвидената безвъзмездната помощ е в размер на 7 163 248 лв., а участието на Община Варна възлиза на 1 432 000 лв. "Ремонт на филиала не е правен от 50 години“, заяви Даниела Димова, председател на ПК“Култура и духовно развитие“ и директор на ТМПЦ-Варна, и добави, че проектът се изготвя в продължение на 3 години. Финансовият инструмент, с който ще участва Община Варна, ще бъде възстановен от ТМПЦ-Варна под различни форми в срок от 10 години.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).