Ремонтът на Юнашкия салон набира скорост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:35 / 11.08.2015
2505
Ремонтът на един от най-старите спортни центрове у нас - Юнашкия салон във Варна вече е в пълен ход. Това е една от сградите - символи на града, построена с дарения на гражданите и открита през 1911 г.

Сертифициран е като паметник на културата и архитектурата от 1982 г. Юнашкият салон е признат за първото спортно съоръжение във Варна.

Започналият ремонт ще го обнови напълно, вече е свален част от покрива, работи се усилено по вътрешните помещения, пише "Черно море".

Стойността на възстановителните работи е малко над 2 млн. лв. и ще се осъществи по изискванията на Закона за опазване на културните паметници, с цел запазване фасадата и възстановяване на спортната зала, като я направи подходяща за спортни и културни събития и дейности.

Предстои да бъде извършено конструктивно укрепване на стълбищата, изцяло подновяване на мазилки, облицовки, настилки, дограма, всички вътрешни системи - ел., ВиК, климатизация и др.

Ще бъдат изградени нова пожароизвестителна инсталация и общодостъпна среда. Ще бъде ремонтиран покрива като се запази впечатляващата му визия.

Фасадите и фасадните орнаменти ще се реставрират, запазвайки вида на сградата. След приключване на реновирането в Юнашкия салон ще има спортна зала със 100 места, обслужващи помещения на приземното ниво, стаи за треньорите на партера, кафе, офиси и тераси с видимост към залата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).