Ремонтът на бул. "Съборни" е към края си

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:14 / 13.05.2019
6030
Ремонтите по бул. "Съборни" са към края си. Работници днес асфалтираха и второто платно на централния варненски булевард, видя репортер на Varna24.bg

Въпреки, че по проект ремонтът трябва да приключи през септември, заради старта на летния сезон се очаква в най-скоро време всичко да е готово и скоро ремонтирания бул. "Съборни" да бъде пуснат за автомобилите двупосочно. Това каза неотдавна Христина Костадинова, ръководител на втора фаза от проект "Интегриран градски транспорт" към Община Варна. 

Ремонтът по проект "Реконструкция на уличната мрежа по бул."Съборни" от бул. "Владислав" до бул. "Сливница". По 400-метрова отсечка се полага нов асфалт, подземни комуникации, тротоарни настилки и се изгражда нова велоалея, която да свързва трасето с Морската градина. Проектът е на стойност над 1 260 000 лв.

В рамките на заложените дейности ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания, предстои оформянето на зелени площи с ниска растителност, бордюрни храсти и поливна система. 

Тротоарите са проектирани така, че да се дава възможност за повърхностно отвеждане на дъждовните води и да имат достатъчно ширина, за да съвместяват пешеходно пространство, велоалея и разположение на уличното осветление по стълбовете на контактната мрежа.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).