Ремонтът на центъра ще обхване и 9 съседни улици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:36 / 25.06.2015
994
Ремонтът на централната пешеходна зона ще се разрастне и ще обхване още девет обекта в съседство с бул. "Княз Борис I". Това съобщи за Дарик Ани Николова, шеф на общинска дирекция "Европейски и национални оперативни програми". В предаването "Зала Пленарна" тя уточни, че условието е обектите да бъдат завършени до края на годината.

Обектите са били заложени още в самото предпроектно предложение за Пешеходния ринг. Спечеленото финансиране за тях е в размер на 3,3 млн. лв., които Варна ще получи след реализирани от управляващия орган икономии.

Естетизацията на градската среда ще обхване зоните от бул."Княз Борис I" до ул."Русе", от бул."Княз Борис I" до ул."Петко Каравелов", улиците "Стефан Караджа", "Славянска" и отсечката към бул. "Приморски", "Хан Аспарух", "Одесос", "Граф Игнатиев" и площад "Митрополит Симеон" (до Катедралата).

Има вече избрани изпълнители за ремонтите и няма риск да бъдат обжалвани процедурите за избора им. На отделните обекти ще работят различни фирми, като Обединение "Зебра трафик", които са изпълнители на Пешеходния ринг, ще реди тротоарните плочки по 3-4 от новите обекти, разкри още шефът на "Европейски и национални оперативни програми".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).