Ремонтът на пешеходната част от центъра е на път да прерасне в нов абсурд

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:15 / 09.03.2015
5101
Ремонтът на пешеходната част от центъра на Варна е на път да прерасне в нов абсурд. След като на някои места паветата се слагаха и вадеха по няколко пъти, сега достъпът до бул. "Княз Борис І" по ул. "Шипка" за пешеходци е почти отрязан. По всичко личи, че новата настилка ще "запълзи" нагоре по посока Археологическия музей. Трудно е да се каже дали това трябва да е повод за радост или за притеснения.

От една страна е хубаво не само площадът и главната улица на Варна да са с еднакви павета и общ външен вид. От друга обаче, предвид качеството на поставянето им, не е ясно дали това няма да докара само нови проблеми. А плочките в тази част на града - по "Шипка" и ул. "Петър Парчевич" - бяха относително здрави, или поне толкова равни, колкото и новото покритие на центъра.

Трябва да се обърне внимание и на един важен детайл. Ако централната зона се прави с европейски пари, то тази част, която сега се отваря, ще се плаща от бюджета на общината. Дали точно на тези улици има най-сериозна нужда от нови тротоари, е доста съмнително. Местата, където поставянето на нови плочки трябва да е приоритет, далеч не са едно и две във Варна. Има и улици със сериозен пешеходен трафик, където изобщо няма тротоари.

Защо общината е решила, че трябва да ремонтира точно тези участъци? Освен това не е ясно защо е взето решението плочките да се махнат точно в ден, когато над Варна вали, при това в петък, преди почивните дни, когато е нормално хората да излязат на разходка по центъра. Нормалната логика в подобни действия очевидно липсва.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (5)

Още по темата (97):
10.09.2015 Ремонтът на ларгото започва в края на месеца
09.06.2015 Слагат "Черната роза" в градската градинка
09.06.2015 Варна посреща туристи с капани по ларгото
29.05.2015 Започна премахването на дървета в лошо състояние в центъра
26.05.2015 7 пъти пренареждат паветата на новата настилка над тунела на ул. "Шипка"
18.05.2015 Общината с отговор за анекса за удължаване на договора за ремонта на
центъра
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).