Решено: ФК "Спартак" връща собствеността върху стадиона си за срок от 10 години

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:08 / 06.07.2018
2564
Футболен клуб "Спартак 1918“ официално получи правото да стопанисва своя стадион и спортните бази. С почти пълно единодушие – 34 гласа "за“ и само 1 "против“, Общинският съвет реши да предостави на клуба за срок от 10 години безвъзмездно право на ползване на имотите, които вече са собственост на новото общинско дружество "Стадион Спартак, предаде репортер на Varna24.bg.

Решението беше посрещнато с аплодисменти от страна на феновете. В зала "Пленарна“ те бяха опънали транспарант с надпис "Стадион Спартак – наш дом“.Футболният клуб ще може да ползва всички имоти на дружеството с изключение на стадиона, на който предстои основен ремонт. Футболистите ще се завърнат на терена след приключване на ремонтните дейности.

По предварителни разчети реконструкцията на съоръжението ще струва около 1,45 млн. лева с ДДС. Малко над 50 хил. лева от тях ще бъдат осигурени от местната хазна, а за останалите близо 1,4 млн. лева общината ще разчита на финансова подкрепа на държавата. През есента на 2017 г. правителството обеща средства за ремонта на съоръжението.

Общинските съветници одобриха също промени в капитала на "Стадион Спартак“ и избраха нов Съвет на директорите. В управлението на дружеството ще влязат Венцислав Младенов, управител на ОП "Спорт-Варна“, председателят на "ЖСК – Спартак“ Иван Иванов и Иван Буроджиев, който е предложение на ФК "Спартак 1918“.

Съветници приветстваха намерението на ръководството на "Спартак 1918“ да развива детско-юношеската школа. Те призоваха клуба да поддържа базите, предоставени от Община Варна, като добър стопанин.
 
 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).