Решиха: Дават бившия рок клуб "Бонкърс" на "Варна - Европейска младежка столица"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:15 / 09.11.2017
3060
Защитното съоръжение на ул. "Барутен погреб" №1, известно като бившия рок клуб "Бонкърс", да се даде за стопанисване на сдружение "Варна - Европейска младежка столица". Това реши на днешното си заседание ПК "Собственост и стопанство" към Общински съвет - Варна. Имотът ще бъде предоставен за безвъзмездно ползване на организацията за срок от пет години.

Съоръжението със застроена площ от 166 кв. м. е публична държавна собственост. През 2012 година държавата го предостави на Община Варна за безвъзмездно управление с идеята за създаване на музеен и културен център. Сключен бе договор със сдружение с обществено ползване дейност "Народно читалище Стара Варна 2010", което пое ангажимент да превърне старото съоръжение в концертна и изложбена зала. Преобразяването така и не се случи, а в момента имотът е в плачевно състояние. Затова през май тази година Общинският съвет взе решение договорът между Община Варна и читалище "Стара Варна 2010" да бъде прекратен.

На днешното си заседание членовете на комисията приеха и промени в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост". В нея беше включена част от сграда на ул. "Цар Симеон I" № 26, която държавата дава на Община Варна за безвъзмездно управление. Имотът със застроена площ 291 кв. м. ще се ползва от ОП "Общински паркинги и синя зона" във връзка с въвеждане на платеното паркиране "Синя зона".

За да влязат в сила, днешните решения на комисията трябва да бъдат потвърдени и на заседание на Общинския съвет.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).