Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Режат лента на обновен физкултурен салон в ОУ "Васил Априлов"
Автор: Екип Varna24.bg 07:10 / 11.11.2011Коментари (0)1289
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Васил Априлов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес в 12.00 ч. в основно училище "Васил Априлов" ще бъде прерязана лентата на обновения физкултурен салон в една от най-старите училищни сгради в град Варна.

Програмата за откриването е кратка (прерязване на лентата отвън, кратък спортен многобой на ученици в салона, поздравления от директор, гости и ученици- народен и мажретни танци и индивидуални изпълнения), но ще покаже възможностите си да създава необходимия конфорт за пълноценен учебен процес, развиване на двигателната култура на учениците и провеждане на училищни културни събития.

В училището има традиции в завоюването на почетни първи места в регионални, национални и международни състезания по различни видове спорт. Гордост за училището е неговият бивш възпитаник баскетболист в националния отбор на България Божидар Аврамов.

Моника Неделчева от VІа клас, която е включена в отбора на "Олимпийски надежди", е носител на много награди от международни и национални състезания по художествена гимнастика.

През миналата учебна година училищният отбор по футбол завоюва купата на ФК "Спартак" в организираната от клуба спортна надпревара сред варненските училища.

С награди от турнири по плуване се завърнаха Атанас Христов и Ивайло Костадинов от ІІІа клас, Добромир Белчев от ІVа клас, Полина Василева и Красимир Крулев от ІІІб клас, Калоян Гичев от VІб клас от състезания по водна топка. Иван Александров от ІІв клас защити футболната слава на училището с участие в международен турнир по футбол в гр. Русе. Златин Киров от ІІІа клас е носител на сребърен медал от състезание по класическа борба, а Кристин Жекова от ІVа клас от турнири по художествена гимнастика.

Поканени за тържеството са: Йорданка Атанасова - началник на РИО на МОМН, Коста Базитов - заместник- кмет на Община Варна, Богомил Стоянов - старши експерт по Физическо възпитание и спорт, Любомир Минчев - треньор на баскетболен отбор "Черно море" и част от отбора, Генко Славов - вратар на футболен клуб "Спартак" и други представители на клуба, изявени спортисти на училището и родители.

Физкултурният салон беше ремонтиран в края на лятото, тъй като подовата му настилка тип "дюшеме" беше опасна за провеждане на спортни занимания. Изпълнителят на проекта фирма "Макс Ковъринг" ООД изчисти до основи сгуровата замазка, направи нова циментова и върху саморазливната положи винилова настилка. Всичко това за 25 00лв- средства, осигурени от наема на салона в предходни години.

Преди да бъде обявена процедура за отдаване на помещението под наем за спортно- образователни цели вече има проявен интерес от варненски спортни дружества.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: