Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Рисково се разминават хора и автомобили в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 11:35 / 06.06.2012Коментари (6)3007
© Народно дело
От няколко месеца бариерата на доскорошния пропускателен пункт е изтръгната, а в бараката на пазачите няма никого, алармират варненци. Досега в Морската градина от това място можеха да влизат само "връзкари". От известно време обаче достъпът е свободен за всички. Няма и коли на общинската полиция, които да следят за нарушители, оплакват се хората. Така пешеходци, велосипедисти и майки с колички, излезли на разходка в Морската градина, са принудени да се съобразяват с автомобилния трафик по алеята под торпедоносеца "Дръзки". Според очевидци проблемът се задълбочава в късните следобедни часове и вечер, когато има най-голям наплив към плажните капанчета. Някои шофьори дори превръщали отсечките между бабуните в скоростни писти.

"Оня ден скастрих едно пишлеме, което надуваше клаксона зад група. Младежът обаче нещо ми се изрепчи и ми се оригна през прозореца на колата", разказа пенсионерът бай Митко. "Не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава", отсича разпалено и дядо, който пълни дамаджанка с минерална вода от чешмичката с дракончетата.

Междувременно по алеята рисково се разминават хора и автомобили, въпреки че на тротоара до лисващата бариера се "мъдри" пътен знак, който забранява влизането на пътни превозни средства и в двете посоки на движение. Под знака е монтирана и табела, която предупреждава, че зоната е "контролирана от техническо средство тип "паяк". Явно закон има, но очевидно на крайбрежната алея това понятие се тълкува като "врата в полето", която хитреците заобикалят. И защо не, след като няма кой да ги глобява.

На въпросите отменен ли е режимът за влизане на коли в Морската градина, защо не работи бариерата и защо алеята е станала аутобан така и не получиха отговор. Шефът на общинската дирекция за опазване на обществения ред Стойчо Бакалов не беше открит за коментар. Не вдигаше мобилния си телефон, а на посочения в указателя на общината номер се чуваше гласово съобщение, че абонатът е изключен или е извън обхват.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Lyubka Simeonova
премахни филтъра

0
 
 
Много обективна статия, благодаря на автора. Водачите на МПС по алеята не само пренебрегват забранителния в двете посоки знак, но очакват пешеходците, които са дръзнали да се разхождат в историческото ядро на Морската градина да осигуряват предимство на возилата, като че се намират на първокласен път. Доколкото разбирам, за да се намесят органите на реда, би трябвало да им е предадена транспортна схема със съответна хоризонтална и вертикална маркировка. Изготвянето й е задължение на Общината. Оставам с впечатлението, че такава актуална няма, или ако съществува се пази в тайна. Нека варненските (а защо не и националните?) медии продължават да отразяват ситуацията, за да "напомнят" на нашите общински съветници какво трябва да направят преди да е станало късно. Лятото наближава разгара си, много варненци и гости на града живеят със спомена от десетилетия, че алея "Капитан Г. Георгиев" е част от парк, а не натоварена пътна артерия. Със същото впечатление са и чуждестранните посетители на прка, които виждат забранителния знак.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Хороскоп за деня
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: