Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Родител скочи срещу "Ну, погоди" във варненско училище, от РУО-Варна спряха всички филмчета
Автор: Пламена Николова 13:46 / 11.10.2019Коментари (48)30690
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "П.Р.Славейков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Възмутен баща на момиченце от Варна разпали оживена дискусия в социалната мрежа, след като изрази възмущението си, че дъщеря му е гледала руско филмче в междучасията, докато е на училище, научи Varna24.bg. 

Ето какво споделя таткото:

"Варна. 2019-та година, страна в ЕС. От дъщеря ми научавам, че в междучасията се е учело руски език, почти ежедневно. Това без знанието и одобрението на родителите - както изрично се изисква по закон!! Прожектират се филми на руски, госпожата превеждала. Вместо да излизат навън през междучасията, седят и гледат руски филмчета. Уточнявам, не е руското училище, а обикновено българско такова. В България сме, официалния език на преподаване не е ли по закон задължително български?? Руския не отпадна ли още през 90-те години?? И защо е необходимо още от малки да "зарибяват" децата, и то тайно???"

Случаят е от ОУ "П.Р. Славейков" във Варна, едно от най-реномираните и обичани училища в града, където на интерактивната дъска малчуганите са гледали напълно доброволно анимационни филмчета, превърнали се в класика като "Ну, погоди", коментира за медията началникът на инспектората в града Венцеслава Генова. Въпреки добрите намерения на педагозите да ангажират вниманието на малчуганите с нещо полезно, което е в разрез с агресивните игри по коридорите, от РУО - Варна са издали заповед, поне до изборите, интерактивните дъски в школото да не се използват за нищо, което не е свързано с учебното съдържание.

"С оглед на това, да бъде спокойна обстановката в града преди изборите и да не се политизира доброто желание на педагозите да се гледат на интерактивната дъска филмчета на какъвто и да било чужд език в ранна детска възраст, съм разпоредила интерактивната дъска да се използва само и единствено за пряка работа по преподаване на учебното съдържание. Считам, че инициативата на педагозите е добра да се пускат класически анимационни филмчета и песнички, това се прави с цел овладяване нарастващата агресия сред децата и за тяхно добро, с цел изграждане на една по-богата обща култура, но въпреки това, след като се възприема по този начин и за да не се злоупотребява, да се счита като пропаганда и провокация, съм издала тази заповед поне до 27 октомври, да не се  излъчват филмчета и музика на тази дъска", коментира за медията ни Венцеслава Генова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.10.2019 г.
0
 
 
Изкукал.То бива простотия,но пък чак до там.
Aнонимен
на 18.10.2019 г.
0
 
 
Този баща е абсолютен тъпанар. Защо трябва всичко да се политизира?
Aнонимен
на 17.10.2019 г.
0
 
 
Палячо истнски тоя е не за бой а за е.......не
0
 
 
А ето и фактите: учениците от 1 клас ВСЕКИ ден излизат на двора в голямото междучасие, за да се раздвижват, с изключение на дните, в които метеорологичните условия не позволяват /дъжд, силен вятър/. За превод на руски филми и дума не може да става. А "тайното зарибяване" е плод на въображение. В поста, публикуван от възмутения родител, има силно изкривена и невярна информация, която манипулира общественото мнение.
Aнонимен
на 13.10.2019 г.
0
 
 
Този баща чупи тъпомера! Обаче наистина е по-добре при хубаво време децата да са навън, да се пораздвижат, отколкото да гледат в някакъв екран....
Aнонимен
на 13.10.2019 г.
0
 
 
Варна е туристически град и много фирми търсят служители с руски език.Той не е отпаднал от програмите и дори в университета се учи ! Какво е лошото на това ,да знаеш руски език ! Пази боже сляпо да прогледа !
Aнонимен
на 13.10.2019 г.
0
 
 
Абе тоя татко не е съвсем добре . Не стига че потомството му учи безплатно втори чужд език ами и недоволен . Пък и нищо не се знае нашите властимащи каквито са к**ви може да се обърнат пак към русия . То с такива е по добре и английски и руски да знаеш . Че и турски . Езика е богатство без значение какъв е .
Aнонимен
на 12.10.2019 г.
0
 
 
Браво на този татко - буден гражданин, овчедушен, послушен гласоподавател . Нека всички го поздравим :)
Aнонимен
на 12.10.2019 г.
0
 
 
Междучасията са за да излизат децата навън да подпишат въздух,разходка,някаква активна дейност,а не да засадят пред телевизора с анимация. Те това достатъчно го правят вкъщи.Бащата е прав да нададе глас,но като гледам коментарите по долу повечето родители са сбъркани.Децата трябва да имат физическа активност в междучасията и да разпускат,а не да ги зомбират пред телевизора за да са кротки.
Aнонимен
на 12.10.2019 г.
0
 
 
Бог да пази БГ от самите нас що за родители са тези просто ме е срам.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: