Родител скочи срещу "Ну, погоди" във варненско училище, от РУО-Варна спряха всички филмчета

Автор: Пламена Николова
Коментари (48)
13:46 / 11.10.2019
30785
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "П.Р.Славейков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Възмутен баща на момиченце от Варна разпали оживена дискусия в социалната мрежа, след като изрази възмущението си, че дъщеря му е гледала руско филмче в междучасията, докато е на училище, научи Varna24.bg. 

Ето какво споделя таткото:

"Варна. 2019-та година, страна в ЕС. От дъщеря ми научавам, че в междучасията се е учело руски език, почти ежедневно. Това без знанието и одобрението на родителите - както изрично се изисква по закон!! Прожектират се филми на руски, госпожата превеждала. Вместо да излизат навън през междучасията, седят и гледат руски филмчета. Уточнявам, не е руското училище, а обикновено българско такова. В България сме, официалния език на преподаване не е ли по закон задължително български?? Руския не отпадна ли още през 90-те години?? И защо е необходимо още от малки да "зарибяват" децата, и то тайно???"

Случаят е от ОУ "П.Р. Славейков" във Варна, едно от най-реномираните и обичани училища в града, където на интерактивната дъска малчуганите са гледали напълно доброволно анимационни филмчета, превърнали се в класика като "Ну, погоди", коментира за медията началникът на инспектората в града Венцеслава Генова. Въпреки добрите намерения на педагозите да ангажират вниманието на малчуганите с нещо полезно, което е в разрез с агресивните игри по коридорите, от РУО - Варна са издали заповед, поне до изборите, интерактивните дъски в школото да не се използват за нищо, което не е свързано с учебното съдържание.

"С оглед на това, да бъде спокойна обстановката в града преди изборите и да не се политизира доброто желание на педагозите да се гледат на интерактивната дъска филмчета на какъвто и да било чужд език в ранна детска възраст, съм разпоредила интерактивната дъска да се използва само и единствено за пряка работа по преподаване на учебното съдържание. Считам, че инициативата на педагозите е добра да се пускат класически анимационни филмчета и песнички, това се прави с цел овладяване нарастващата агресия сред децата и за тяхно добро, с цел изграждане на една по-богата обща култура, но въпреки това, след като се възприема по този начин и за да не се злоупотребява, да се счита като пропаганда и провокация, съм издала тази заповед поне до 27 октомври, да не се  излъчват филмчета и музика на тази дъска", коментира за медията ни Венцеслава Генова.

Виж коментарите (48)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).