Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Родители: Записващите устройства в яслите могат да са опасни за децата
Автор: Екип Varna24.bg 08:27 / 25.05.2017Коментари (0)2740
©
Против записващи устройства в детските заведения се обявиха родители на деца след последния случай на тайно записване във варненска ясла.

Родители на деца от първа група на ясла "Иглика", в която на 17 май в джоба на едно от децата бе намерено удиозаписващо техническо средство, стартираха петиция, озаглавена "Против записващи устройства в детските заведения". Подписи в нейна подкрепа се събират в онлайн платформа за петиции от два дни, установи проверка на Дарик.

"Устройства, подобни на тези, могат да бъдат опасни за нашите деца и неоткрити навреме да застрашат здравето на децата чрез поглъщане, поставяне в нос, ухо или друго място. Персонала в групата е действал правилно като е предал устройството на директора на детското заведение, за да се вземат последващи мерки", се посочва в петицията. Създателите й се обявяват категорично против "грубото навлизане в личното пространство" на децата им и на персонала в групата.

"Също така, чрез тази петиция искаме да декларираме, че не сме давали съгласието си за това да се правят подобни записи, нито ни е искано съгласието те или част от тях да станат публично достояние чрез предаването им в медиите. Това според нас е самоволно и остро ограничаване на неприкосновеността на личността на нас, нашите деца и персонала, която е основно право на гражданите на Република България според Конституцията й. Също така е нарушение на Закона за специалните разузнавателни средства, според който реда за възлагането и използването им са установени основно с чл. 3, чл. 12, чл. 13 и чл. 14 отгоре посочения закон", се посочва още в подписката.

В същото време след последния случай на подслушано насилие стартира и "Петиция в подкрепа на родителите на малкия Виктор от детска ясла "Иглика". В нея се припомня случая, при който детегледачка открила записващото устройството, а директорката алармирала общината, а оттам и полицията. Служители на Трето РПУ отишли в яслата, прибрали устройството и снели показания от персонала.

Според инициаторите на тази петиция се нарушават правата на детето, защото при намиране на записващото устройство не са били уведомени и родителите. Наложило се и те да дават показания, тъй като по указание на прокурор по случая била образувана полицейска проверка.

"Родителите на малкия Виктор са поставили записващо устройство, защото са имали съмнение за тормоз на детето им в детската ясла. На 16 май на записа, който са направили, се чува, че възпитател удря детето им, след което то плаче дълго време. В момента тече разследване и е възможно да санкционират родителите, като нарушители. Подкрепяме родителите на малкия Виктор и настояваме детегледачката, която удря детето, да бъде наказана", пише в тази онлайн петиция.




Още по темата: общо новини по темата: 11
27.06.2019 »
18.05.2017 »
03.05.2017 »
27.04.2017 »
27.04.2017 »
21.12.2016 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: