"Родители четат на деца" във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:00 / 24.04.2020
4033
В дни на изпитание, социална изолация и невъзможност за провеждане на образователно-възпитателен процес в реални условия, учителите от ОУ "Стоян Михайловски" промениха  стереотипите си на работа, излязоха  от рамките на традиционната класно-урочна система, успешно експериментират и въвеждат интерактивни, иновативни и креативни методи  за по–резултатно усвояване на учебното съдържание. За българската образователна система дистанционното обучение в електронна среда е специфично, нетипично и изисква сериозна подготовка. Учителите  преоткриха своите възможности, надскочиха собствените си страхове и съпротиви  в прилагане на методите на обучение в електронна среда, споделя Павлина Мандажиева, директор на ОУ "Ст. Михайловски" - Варна. 

Условията поставиха  учители и родители в един екип, в който всеки е поел своите отговорности в реализирането на един общ  проект,   насочен  към по-резултатно обучение и преодоляване на социалната изолираност.  Родителите се включиха  отговорно в процеса на обучение и  активно преодоляха бариерите между себе си  и училището като образователна институция. В този момент доверието е ключовата дума във взаимоотношенията между семейството и училището.

В изпълнение на  планирана дейност на РУО Варна "Походът на книгата" и по повод международни ден на книгата, класният ръководител на 1 а клас г-жа Антонина Стоянова,  организира деседневка "Родители четат на деца“, която стартира на 21 април. Ициативата беше приета  с ентусиазъм от родителите. По покана на г-жа Стоянова    на 22 април  актрисата Милена Кънева от Драматичен театър "Стоян Бъчваров“ - Варна гостува на първокласниците от 1 а клас като им прочете онлайн  приказка. Включването на актрисата и родителите в инициативата внесе радост, разнообрази учебния процес по четене  и достави положителни емоции на учениците. Даде им възможност да се докоснат до таланта и заразяващият пример на актьора.

Директорът на ОУ "Стоян Михайловски" високо оценява професионалните качества и изказва своята благодарност на Антонина Стоянова, дългогодишен учител в училището, с присъдена Първа професионално-квалификационна степен и носител на награда на МОН "Неофит Рилски". С такива учители, които  заразяват със своя нестихващ ентусиазъм  младите учители, би се гордял всеки директор и колектив. Нека ги срещаме по-често, защото системата има нужда от добри примери.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).