Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Родители на таланти искат Младежкия дом
Автор: Екип Varna24.bg 12:27 / 31.01.2012Коментари (0)1091
© Народно дело
Младежкият дом засега се оказва най-подходящата база, която да подслони талантите на Варна. Около тази идея се обединиха техните родители на специална среща в края на изминалата седмица. Причината е, че настоящата сграда е под въпрос заради малкия й размер, неясен статут и собственост, а школите и техните възпитаници стават все повече с всеки изминал ден. Част от нея е реституирана, към останалата апетити не липсват, а бъдещето й се очертава да е извън целите на образованието. Само към момента децата, обучаващи се там, наброяват 2600 и са разпръснати из целия град в различни помещения, уточняват ръководителите.

Наскоро от общината поставиха въпроса за евентуална продажба на базата. Майки и татковци скочиха да я бранят с подписка и да настояват да няма сделка, докато не стане ясно къде ще репетират подрастващите. Подкрепиха ги лидерът на БСП Борислав Гуцанов и общински съветници.

Родителите са наясно, че евентуалното преместване в Младежкия дом ще създаде напрежение с настоящите му частни ползватели, но към момента те успявали някак си да се сместят чрез синхронизиране на разписанието. Майки и бащи категорично отхвърлят обмисляните варианти за пренасяне в средношколското общежитие, което първо е далеч от центъра, на скрито и тъмно място, а и тамошната сграда вече си има предназначение. Не са съгласни да се ползва и сградата на стоматологията на този етап.

Родителите смятат да сформират контактна група, която да общува с местната власт в преговорите и в най-скоро време да се съберат на още една родителска среща.

Сградата на "Пушкин" 7 я искаме не само за нуждите на ОДК. Тя е имот, който преди години е бил даден за целите на образованието и искаме да си остане такъв. А не всяка подобна база да се превръща в банка или офис. Не бива да се следва някаква политика на претопяване на подобни сгради, защото така обществото ни се отрича от грижата за децата и тяхното развитие, коментира Мария Димитрова, чието дете също е в ОДК.

Радостина Арсова - Председател на родителското настоятелство на ОДК: Приканваме съветници и общественици на дебат

Инициирахме срещи със зам.-кмета Коста Базитов, чрез които да спрем продажбата на Детския комплекс, докато не се реши коя ще бъде сградата за целите на школите и за заниманията на децата. ОбС взе решение базата да влезе в програмата за публично-частно партньорство и да не се продава, докато не се построи друга. В момента помещенията на ул. "Пушкин", които имаме, не са достатъчни за школите, няма концертни зали и се налага да съвместяваме дейностите на детски комплекс с тези в Младежкия дом. Не е удобно, но намираме начин засега това да се случи. В момента искаме да вземем решение за сграда, която да обединява дейностите на школите и да създадем контактна група, която да разговаря с местната власт. Ще насрочим нова родителска среща с още представители от наша страна, на която ще привлечем общественици и общински съветници, за да изразят своята гледна точка като граждани.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Енергийна криза
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: