Родители на таланти искат Младежкия дом

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:27 / 31.01.2012
1094
Младежкият дом засега се оказва най-подходящата база, която да подслони талантите на Варна. Около тази идея се обединиха техните родители на специална среща в края на изминалата седмица. Причината е, че настоящата сграда е под въпрос заради малкия й размер, неясен статут и собственост, а школите и техните възпитаници стават все повече с всеки изминал ден. Част от нея е реституирана, към останалата апетити не липсват, а бъдещето й се очертава да е извън целите на образованието. Само към момента децата, обучаващи се там, наброяват 2600 и са разпръснати из целия град в различни помещения, уточняват ръководителите.

Наскоро от общината поставиха въпроса за евентуална продажба на базата. Майки и татковци скочиха да я бранят с подписка и да настояват да няма сделка, докато не стане ясно къде ще репетират подрастващите. Подкрепиха ги лидерът на БСП Борислав Гуцанов и общински съветници.

Родителите са наясно, че евентуалното преместване в Младежкия дом ще създаде напрежение с настоящите му частни ползватели, но към момента те успявали някак си да се сместят чрез синхронизиране на разписанието. Майки и бащи категорично отхвърлят обмисляните варианти за пренасяне в средношколското общежитие, което първо е далеч от центъра, на скрито и тъмно място, а и тамошната сграда вече си има предназначение. Не са съгласни да се ползва и сградата на стоматологията на този етап.

Родителите смятат да сформират контактна група, която да общува с местната власт в преговорите и в най-скоро време да се съберат на още една родителска среща.

Сградата на "Пушкин" 7 я искаме не само за нуждите на ОДК. Тя е имот, който преди години е бил даден за целите на образованието и искаме да си остане такъв. А не всяка подобна база да се превръща в банка или офис. Не бива да се следва някаква политика на претопяване на подобни сгради, защото така обществото ни се отрича от грижата за децата и тяхното развитие, коментира Мария Димитрова, чието дете също е в ОДК.

Радостина Арсова - Председател на родителското настоятелство на ОДК: Приканваме съветници и общественици на дебат

Инициирахме срещи със зам.-кмета Коста Базитов, чрез които да спрем продажбата на Детския комплекс, докато не се реши коя ще бъде сградата за целите на школите и за заниманията на децата. ОбС взе решение базата да влезе в програмата за публично-частно партньорство и да не се продава, докато не се построи друга. В момента помещенията на ул. "Пушкин", които имаме, не са достатъчни за школите, няма концертни зали и се налага да съвместяваме дейностите на детски комплекс с тези в Младежкия дом. Не е удобно, но намираме начин засега това да се случи. В момента искаме да вземем решение за сграда, която да обединява дейностите на школите и да създадем контактна група, която да разговаря с местната власт. Ще насрочим нова родителска среща с още представители от наша страна, на която ще привлечем общественици и общински съветници, за да изразят своята гледна точка като граждани.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).