Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Родители от Варна: Шофьор на автобус остави децата ни да мръзнат на спирка, крещя и обижда
Автор: Пламена Николова 09:23 / 05.12.2019Коментари (21)8627
© Varna24.bg
Родители от Варна съобщиха за крайно неприятна ситуация, при която децата им са били принудени да мръзнат на автобусна спирка, тъй като шофьор на автобус отказал да ги качи. Освен това водачът крещял и обиждал младежите. Ето какво споделиха те за Varna24.bg:

"Неприятна случка бележи сряда вечер - 4 декември във Варна. Автобус на Градски транспорт Варна ЕАД по линия № 409 пътува в посока към Варненски свободен университет "Черноризец храбър" в студената, ветровита и тъмна вечер.

На спирката, при температура от 1°, силен вятър и тъмнина, чакащи деца желаят да се качат на автобуса.

Шокиращо, обаче, шофьорът на автобус с регистрационен номер "В 8699 НХ" заявява, че имал 15 минути почивка и няма да качва никой, тъй като има още една спирка, след което автобусът трябвало да спре и след това да се върне от другата посока на тази спирка.

Децата, предимно млади момичета, казват, че автобусът е закъснял и умоляваха шофьора и контрольора да ги пусне вътре, защото навън е изключително студено и са премръзнали.

На чисто човешката молба, при наличие на други пътници в автобуса, които са там така или иначе, шофьорът отказва. Нещо повечето, той отвръща с ужасяващо грозни крясъци и викове, независимо, че децата по абсолютно никакъв начин нито са се заяждали, нито са го провокирали, нито са повишавали тон.

Виковете са толкова силни и толкова грозни, че един от пътниците моли шофьора да не крещи на децата, защото няма това право. Кондукторът се намесва и пита пътника дали е адвокат и го пита с какво право се намесва държейки му сметка.

От децата успява да се качи само едно, другите остават да мръзнат на спирката при студ, тъмнина и брулещ вятър.

Кондукторът и шофьорът продължават агресивно да се държат към едно дете - момиче, на което му заявяват, че е трябвало да му вземат сега двоен билет за една спирка повече - т.е. 4,20 лв., ако трябвало да спазят правилника.

Момичето е тотално стъписано от вербалната агресия към нея. Тук е важен момент да се отбележи, че това не е стандартният маршрут на автобуса, но маршрутът е променен заради ремонт на съседна улица. Спирката на университета е стандартно последната спирка по подразбиране, децата нямат вина за ремонта на съседната улица, заради който е променен маршрута.

Макар и да е морално укоримо оставянето на децата да мръзнат на спирката, то е на границата със закона - крясъците, които бяха отправени към тях.

По видимата възраст на шофьора, когато тези деца завършат, ще дойде неговият ред да върви към пенсиониране. Изключително жалко е, че пенсионната система на България е такава, че пенсионерите реално се издържат от работещите в момента.

Още по-жалко е, че тези деца масово мечтаят да се махнат от България след като завършат и да живеят в страна, в която възрастни мъже не нападат беззащитни млади момичета и жени, хора в неравностойно положение и възрастни хора.

Пушенето на цигари от страна на шофьорите, говоренето по телефона и извършването на множество нарушения на Закона за движения по пътищата, включително каране с превишена скорост, неправилни изпреварвания и много други, са добре известни на всички.

Жалко е, когато на фона на тези нарушения се гледа буквата на правилника за да не се качат едни премръзващи деца, чакащи закъсняващият си автобус.

Жалко е, че в държавата, в които се отричат международни харти за защита на децата, жените и хората в неравностойно положение от насилие, едни самозабравили се Бай Ганьовци могат да атакуват, макар и вербално, толкова жестоко и толкова брутално беззащитните деца - бъдещето на България.

За всички онези, които са свидетели на насилие, дори вербално - не стойте безучастни, а реагирайте, утре това могат да бъдат и вашите деца!".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.12.2019 г.
0
 
 
И нашите деца пътуват с автобус и си чакат на спирките , а и на вън не вей и не фучи
Aнонимен
на 05.12.2019 г.
-1
 
 
На мен осветено ми се вижда на снимката. Като се замисля аз бих ги качил.То и без това почивката минава в упражнение по обръщане ,напред назад и после на горе.
Aнонимен
на 05.12.2019 г.
-1
 
 
Нали децата не са ваши и вие може да се държите грубо. Ама като настигнат и се разболеят не вие ще ги лекуват и не вие ще се притеснява те.
Aнонимен
на 05.12.2019 г.
-1
 
 
Каква култура като отвън е студ.Едно добро дело не е излишно.
Aнонимен
на 05.12.2019 г.
+1
 
 
Децата ви господа трябва да се научат на култура
Aнонимен
на 05.12.2019 г.
+1
 
 
Сега е момента г-н Златев да застане зад персонала си
Aнонимен
на 05.12.2019 г.
+1
 
 
Минутите между курсовете са за почивка на персонала на автобуса , който в никакъв случай не е чакалня !Когато магазина е затворен да не би да ви пускат вътре да чакате !?!? Шофьорът и кондукторът също са хора и хайде стига сте се заяждали със служителите на Градски Транспорт! След като много знаете какви са ни задълженията -елате да поработите в Г.Т. ,места има колкото искате.
Aнонимен
на 05.12.2019 г.
+1
 
 
Незнам кой е автора на тая история но шофьорите имат нужда от почивки. Движението по улиците на Варна е натоварено и изнервящо. И шофьорите на автобуси са хора в крайна сметка. Трябва ли някой да ми свети като почивам. Много съм съгласна с шофьора. Иначе няма се научат пътниците на ред
-1
 
 
И аз съм възмутен от тролеите ни.82 през почивните дни редовно закъснява,така е от 2015-та година този проблем !
Aнонимен
на 05.12.2019 г.
0
 
 
то да беше само 409. Днес и 14 е минал по -рано, а 88 изобщо.Говорим за преди 7 часа, на отрицателни температури, децата ни мръзнат.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: