Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Родители от Варна скочиха на протест срещу Стратегията за детето
Автор: Пламена Николова 17:06 / 22.04.2019Коментари (2)5519
Варненски родители излязоха на протест срещу Стратегията за детето, предаде репортер на Varna24.bg. Те се бяха събрали пред сградата на Общината.

Ето какво се посочва в исканията им:

След оповестяването на " Стратегия за детето 2019-2030" и излизането с позиция на много обществени групи срещу нея, след оповестяване на някои от зачестилите и в България случаи на отнемане на деца от социалните служби, по абсурдни причини и по начин, неутвърден в българското законодателство, но практикуван в държави като Норвегия, Швеция, Англия, САЩ, Канада и др. множество български граждани с категорично възмущение се надигнаха против безумието " Стратегия за детето 2019-2030". Във фейсбук пространство първо в София, а след това последвани и в други градове се създадоха групи " Не на Стратегията 2019-2030" с цел разпространение на информация и организиране на протестни действия. 

Напоследък в основната група се прокрадва идея за пренаписване на Стратегията. След като с нас се свърза администратор от софийската група, беше направен опит за убеждаване да се организираме около съвместно създаване на такъв документ. Считаме тези опити за вредни, разединяващи и откровени провокации! Самата Стратегия е със съмнителен характер и трябва да изискваме от институциите обяснение, и категорично да не допускаме нейното изпълнение и пренаписване, особено нейното пренаписване, тъй като веднъж написана и приета, каквато и да е стратегия, тя може да бъде променена по всяко време без да има нужда, управляващите да уведомяват обществото предварително! 

Българското правителство от няколко години е финансирано в различни сфери с десетки милиони евро по "норвежкия финансов механизъм". Това не е тайна. Оповестява се редовно на страниците на министерството. В медиите постоянно се налага идеята за вълна от насилие над жените, от липса на равноправие между половете, за нетолерантност към малцинствата, за неприемане на хората с различна сексуалност, за поголовно малтретиране на деца в семействата. От Европейските структури притискат постоянно, не само нашето правителство за приемане на Конвенции и Ратификации, но и за промени в законодателствата. Ние не сме безучастни към очевидни проблеми в българското общество, но всичката тази пропаганда и мероприятия, водена от чужди НПО-та, подплатени с много пари и влияние имат за цел да се приемат закони и морал, които са ни чужди и ще бъдат пагубни за семейството и обществото ни. Българският народ помни и знае какво са РЕПРЕСИИ. Сигурни сме в здравия разум на българския родител, който както отхвърли Истанбулската Конвенция, така категорично няма да допусне приемането и на принципите на ЮВЕНАЛНАТА ЮСТИЦИЯ!

Ние от групата " НЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО 2019-2030 -ВАРНА" искаме ясно и категорично да заявим, че се борим против написването на каквато и да е стратегия и за промяна на закона за закрила на детето, тъй като в него отскоро и под натиск от Европа има ангажимент за приемане на Стратегия).

Смятаме, че обратното ще бъде пагубно за българското семейство, което векове наред е било КРЕПОСТ НА ТРАДИЦИИ И МОРАЛ, ВАЖНИ ЗА БЪЛГАРИТЕ! Нека се преборим да остане такова! НЕКА ЗАЕДНО ПОВЕДЕМ БОРБАТА ЗА НАЙ - ЦЕННОТО НИ -ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!

Нека заедно излезем на улицата и да защитим децата си, семейството, като институция и прекратим намесата в суверенитета на България! 

В България има закони, нека те се спазват от всички!!!

Като отговорни родители и граждани заявяваме, че категорично и безкомпромисно отхвърляме "Национална стратегия за детето 2019-2030 г. – Всички права за всички деца“, като документ, олицетворяващ буквално чистото зло! Без колебание ще се борим до абсолютна победа над мафията, търгуваща с детска плът, която очевидно се е втъкала в държавните структури, след като държавни агенции си позволяват да предложат толкова голи и прозрачни, етично и морално несъстоятелни текстове, които имат за цел създаването на специализирана полицейска структура, по образец на норвежкия Барневарн, с цел отвличане и търговия с български деца. Направен е нескопосан опит, престъпните цели на Стратегията да бъдат прикрити с необятно-разтегливото и направо магично понятие – "Най-добрият интерес на детето“.

Какво заяви на протеста днес Михаела Берова от Варна вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 15
08.02.2021 »
05.12.2019 »
09.11.2019 »
23.10.2019 »
10.10.2019 »
02.10.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.04.2019 г.
0
 
 
Браво!!!Много повече родители трябва да се замислят над този зловещ закон и да се борим да не бъде приет..Това е законно убийство на българското семейство..Нека се преборим с този зловещ замисъл СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА А НЕ както искат да ни внушат че е в тяхна полза..Длъжни сме да се преборим в името на нашите деца!!
Aнонимен
на 22.04.2019 г.
+1
 
 
браво бьлгарски момичета,заедно да се борим срещу вмешателството в бьлгарските норми и традиции на отглеждане и вьзпитание .Нашия народ е най-древния в Европа ,ние хилядолетия отглеждаме и вьзпитаваме нашите деца. Не искаме акьл отвьн,ние достатьчно си имаме. Това го доказват всички умни бьлгари у нас и в чужбина. Дерзайте-ние сме с вас-ЗА ПОБЕДАТА.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: