Родители с петиция срещу наглото паркиране до училище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:04 / 14.11.2014
989
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Васил Друмев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Родители на ученици от варненското СОУ "Васил Друмев" са отчаяни от наглото паркиране до аварийния изход на училището. Въпреки сигналите, които подават постоянно, въпреки забранителните знаци и надписите, практиката да се спира там продължава. Като крайна мярка те разпространиха петиция, с която настояват да се вземат мерки за осигуряване на безопасността на децата.

"Животът на десетки ученици в СОУ "Васил Друмев" - Варна, е ежедневно изложен на риск с фатален край поради безотговорното неспазване на забраната за паркиране върху пешеходните пътеки, пред входовете и на прилежащите тротоари на училището от страна на водачите на пътни превозни средства в района. Аварийният изход на у-ще "Васил Друмев", предвиден за достъп на линейка, пожарна и др., е ежедневно блокиран.

Нека сега направим превантивно всичко възможно, за да опазим живота на децата, преди да се стигне до поредния трагичен случай в България, след който да бъдат предприемани мерки с цената на човешки живот. Моля, подкрепете петицията за отстраняване на нарушителите от забранените зони изрично определени в чл. 98, ал. 2, т. 6 от Закона за движение по пътищата, за да гарантираме безопасността на учениците и на всички пешеходци в района на у-ще "Васил Друмев" - Варна", се казва в петицията.

Зам.-кметът на Варна по сигурността Тодор Иванов коментира, че единственият начин да се реши проблемът е засилено присъствие на общинските "паяци" в района.

"За съжаление проблемът не е само около това училище. Нарушения се правят всекидневно, макар по закон паркирането на такива места да е забранено. Ще засилим контрола, като ще работим съвместно и с КАТ. Работата е там, че дори няколко дена поред "паяците" да вдигат коли в такъв проблемен район, ефектът след това е за седмица. Като мине известно време, нарушители отново се появяват", призна варненският зам.-кмет.

Петицията на варненските родители се разпространява чрез Фейсбук заедно с десетки снимки на нагло паркиране.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).