Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Родители заплашват да отпишат децата си от училище заради буен ученик
Автор: Екип Varna24.bg 13:42 / 10.12.2013Коментари (10)4293
© Varna24.bg
Снимка Архив
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Йордан Йовков":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Стефан Караджа":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Васил Друмев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Родителите на учениците от III "б" клас в ОУ "Йордан Йовков" вчера не пуснаха децата си в училище. Вместо в 7,30 ч. сутринта с биенето на първия звънец да започнат учебните занятия за третокласниците, техните майки и бащи се събраха във фоайето на школото. Причината за това е 9-годишният Митко. Той учи в ОУ "Йордан Йовков" едва от 4 седмици и родителите на съучениците му настояват да бъде изключен или да премине в индивидуална форма на обучение.

Те твърдят, че Димитър системно тормози децата и психически, и физически. Учениците са подложени на непрекъснати обиди, дори и удари. Родителите са изготвили и подписка, която са предоставили на директора на училището. Те са категорични, че ако Митко остане в същия клас, ще отпишат деца си от школото. Майките и татковците казаха, че откакто Митко е в класа, децата са затрупвани с домашни, тъй като не могат да свършат в час цялата предвидена работа. Родителите споделиха още, че буйният третокласник е причина почти всеки ден съучениците му да посещават училищния психолог.

Децата са разстроени и отиват на училище със страх, а не с добро настроение както преди, казват родителите. Те посочиха и че за известно време бащата на Митко идвал с него на училище, като по време на часовете стоял в коридора пред класната стая. Целта е да го контролира, ако стане агресивен. Събралите се родители посочиха, че класният ръководител Ганка Митева е направила всичко възможно, за да приобщи Митко.

Митева разказа, че Димитър е в ОУ "Йордан Йовков" от 11 ноември. Имало е предварителна информация, че ще има нов ученик в класа и децата много са се вълнували. Посрещнали са го радушно.

"Още на десетата минута разбрах, че ще си имам работа с проблемно дете", сподели учителката. Митко седнал до едно от момичетата в класа и още в първите минути започнал да се върти и да не слуша какво се говори. Започнал и да закача другото дете, което в края на деня се разплакало и казало, че не иска да стои на един чин с новия ученик. Митева посочи, че на Димитър му липсват общоучебни умения, не слушал и непрекъснато се опитвал да привлече вниманието към себе си.

Тя каза още, че ругаел, като речникът му бил изключително богат на обидни думи. Още на четвъртия ден учителката започнала да получава обаждания от родители. Те казвали, че когато децата им се върнат от училище, говорят само за новото дете, постоянно. То ги обиждало, нагрубявало, удряло.

"Дисциплината в класа се върна на ниво I клас, а класът беше много спокоен", посочи Митева. Каза още, че учебната година започнала спокойно, с добри постижения в учебната работа, дошъл Митко обаче и всичко се променило.

Миналата седмица се провела срещу между родителите на децата в класа, психолози, преподаватели и директора на ОУ "Йордан Йовков". Целта била да се намери решение на проблема. Митева сподели, че след срещата явно майките и бащите са разговаряли с децата си, защото забелязала, че всички се опитват да приобщят Димитър.

Всички изявили желание да седнат до него, но никой не издържал повече от 2 часа. Митева посочи, че в класа има много толерантни деца и благодарение на тях са успели да коригират част от поведението на буйното момче.

"Нещата вървяха към подобрение, изпускаше си нервите по-малко", обясни педагогът. Всичко обаче се обръща в четвъртък, миналата седмица в часа по домашен бит и техника.

"От тогава свалих всякакво доверие от него и надежда, че мога да му въздействам", сподели учителката. Случилото се било потресаващо. Митко нанесъл сериозни удари на едно от най-кротките деца в класа. За случая в момента се води следствие. На вчерашната среща на родителите във фоайето в училището присъства и помощник-директорът Таня Манолова. Тогава тя заяви, че до края на работния ден училищното ръководство ще вземе решение относно Митко. По-късно директорът Стефка Костадинова съобщи, че той ще премине в индивидуална форма на обучение, ако родителите му се съгласят.

Първото училище, в което е бил записан Димитър, е VII СОУ "Найден Геров". Тогава родителите на съучениците му заявиха, че искат да бъде преместен, като случилото се бе широко отразено в медиите. След това момчето започва да учи в СОУ "Васил Друмев". После е преместен в ОУ "Стефан Караджа".

Директорът на училището Катя Стефанова коментира пред, че докато Митко е бил ученик там, не е имало оплаквания от родители, подобни на тези на майките и бащите на третокласниците от ОУ "Йордан Йовков". Основният проблем с Митко бил, че много често бягал от час, за да се разхожда в квартала. Районът бил нов за него и това пробуждало интереса му да го разгледа. Тези разходки вдигали накрак учителите и директора на училището. Заради бягствата от час Митко натрупал много неизвинени отсъствия, били му наложени и наказания за това. Преди да се стигне до най-голямото - изключване, баща му го отписал от училището. Обяснил, че ще го запише в ОУ "Йордан Йовков", тъй като работи наблизо и ще може да го контролира. Стефанова посочи, че Димитър е изключително интелигентно дете, особено за възрастта си.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Jordanka Nacheva
премахни филтъра

0
 
 
След като е обиколил толкова училища, имало е и толерантни деца, които са го търпяли и въпреки това няма положителен резултат - това дете си е за "много добър ПСИХОЛОГ"
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лоша инфраструктура във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Евроизбори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: