Ром събира пари за новородено в Морската градина, после ги проиграва на електронните игри

Автор: Пламена Николова
Коментари (11)
09:56 / 07.07.2017
6867
Ром обикаля детския кът в Морската градина с шепа бонбони и черпи "за новородено", като протяга капак от кутия, за да събере дарения за "новия член на семейството", видя репортер на Varna24.bg.

Родители, които досега не са се сблъсквали с този нов модел на просия, наивно пускат лев-два. Щедри са и туристите, които не предполагат, че мъжът нагло лъже. 

Номерът е най-вървежен в почивните дни, когато детския кът прелива от родители с деца и всички са в приповдигнато настроение, така че не се замислят особено дали да отделят от бюджета си някой лев в помощ на "младия татко".

Репортер на Varna24.bg стана свидетел как същият човек изхарчи събраните дарения в кутията, за да се забавлява в залата за електронни игри, а след това най-нагло излезе и продължи да събира пари за "новороденото". 

Просията под различни нови форми процъфтява това лято във Варна. Двойка роми, млади мъж и жена, рекетират шофьорите на кръстовището на Червения площад, като обикалят между колите с протегната ръка, вместо да отидат и да работят, за да заслужат прехраната си. 

Млад мъж стои прегънат на колене до сфетофара на същото кръстовище всяка вечер и горко ридае с глас, а пред него стои табела с молба да му дадат 7 лв. за лекарства. 

При появата му в началото много млади хора хвърляха банкноти, трогнати от съсипания му вид. След като обаче мъжът започна да плаче редовно всяка вечер, за да изкара някой лев, вече никой не се връзва на молбите му и той започна да реве все по-гръмогласно, за да го съжалят. 

Малки циганчета от "Владиславово" пък пресрещат клиентите на излизане от хипермаркет "Кауфланд", за да поемат количките им и приберат стотинките от тях.  

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).