Ромите от "Максуда" опустошиха общинската почивна станция в "Баба Алино"

Автор: Пламена Николова
Коментари (17)
10:20 / 24.06.2016
13897
Общинската почивна станция в местността "Баба Алино" край Златни пясъци се нуждае от основен ремонт след пребиваването на настанените роми от "Максуда", съобщи за Varna24.bg кметът на района Христо Христов. 

Последните обитатели на почивната база са се изнесли в началото на този месец, завличайки със себе си бойлери, контакти, осветителни тела и всичко, което може да се демонтира и отмъкне.

Базата, която е общинска собственост, бе използвана за настаняването на около 150 от бездомните роми, които бяха изведени от общинския приют в СУПЦ "Анастасия Железкова през есента, тъй като общежитието се използва през зимата за подслон на бездомници. На много от обитателите бе предложена работа към общинското предприятие за озеленяване, но те отказаха. Освен това се оказа, че мнозина от тях са без лични документи и общината се ангажира да им помогне за издаването на такива. 

"Квартирантите", които призимуваха на топло при добри условия обаче се оказали доста неблагодарни и сега станцията е неизползваема, докато в нея не бъде извършен основен ремонт, за да се ползва от почиващи. 

По думите на г-н Христов информацията му е от оперативка при кмета Иван Портних. Въпреки това вчера зам.-кмета на Община Варна Христо Иванов заяви, че не е в течение и няма информация какво се случва в почивната станция. 

По думите на г-н Христов предстои събарянето на нови 200 постройки в "Максуда", но процедурите се гледат "под лупа", заради множеството жалби и атаки към местната управа и кметството.

"Процедурата е много сложна, трябва да се прецени каква част от постройките подлежат на изземване, каква се води като незаконно строителство. Предполагам, че до края на юли ще приключим с оформянето на документацията и след това се очаква да се пристъпи към премахване на тези обекти", допълни Христов.

Виж коментарите (17)

Още по темата (47):
12.09.2019 Над 200 сгради са бутнати вече в "Максуда"! Слагат ограда, за да не се хвърлят боклуци по ската към бул. "Васил Левски"
12.09.2019 Събарят десетки незаконни постройки в "Максуда"! Кметът на "Младост": Няма напрежение
02.08.2019 Бутат още 38 къщи в ромската махала "Максуда"
10.01.2019 Кметът на "Младост": Още поне 60 къщи ще бъдат съборени в "Максуда" тази
година
04.12.2018 Сринаха още 19 незаконни къщи в "Максуда"
30.10.2018 Сринаха още две незаконни къщи в "Максуда", ще бутат още много
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).