Ромски лидер плаши с протести, общината не му дала 900 лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:05 / 07.04.2010
2518
С протести заради отказа на Община Варна да отпусне 900 лв. за международния ден на ромите - 8 април, заплаши лидерът на Федерацията на обединените ромски организации (ФОРО) Васил Данев. В последния ден на месец март, когато беше арестуван председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов, от федерацията пратили молба до него и до кмета Кирил Йорданов. Ден преди празника, който планират да отбележат на поляна край квартал Виница, обаче все още нямало потвърждение дали ще получат сумата. С нея ромите планирали да купят няколкото агнета за скромен по думите им коктейл, както и да наемат два духови оркестъра.

Имаме опит в протестите, защото сме организирали такива в Аврен, Ихтиман и Тервел, заяви Данев. Той обаче не можа да конкретизира кога ще бъдат бунтовете във Варна, тъй като били нужни поне 10 дни за организация.

Има дни в годината - Нова година и 8 април, когато се обръщаме за пари към Община Варна, коментира председателят на ФОРО. Той поиска оставката на чиновник, назначен за експерт по ромските въпроси. Според председателят на ФОРО експертът само получавал заплата, без да си върши работата.

Данев нападна и чиновниците в Министерски съвет, отговарящи за европейските средства за интеграция на ромите. Има фондации, които са еднолични фирми и отчитат дейност с нас, а после получават милиони левове, добави още той.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).