Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Росита в съда: Искам в болница, за да се лекувам
Автор: Екип Varna24.bg 11:44 / 09.04.2019Коментари (0)1569
© Varna24.bg
Росита Ш., обвиняема по досъдебно производство на I РУ на МВР във Варна затова, че ограбила магазин за хранителни стоки и то при условията на опасен рецидив ще остане в ареста. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определение на ОС – Варна от миналата седмица, с което спрямо обвиняемата е била взета първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Въззивната апелативна инстанция остави без уважение жалбата на Росита срещу първоначалния арест и сподели всички аргументи на първата съдебна инстанция, определила най-тежката процесуална мярка за принуда.

Припомняме, че в последния ден на март обвиняемата се опитала да отнеме стоки за близо 100 лева, които скрила в дамската си чанта. Охраната на търговския обект наблюдавала действията й и я спрели за проверка. Росита се държала агресивно, блъскала служителите и направила опит да избяга. С помощта на клиент била задържана до идването на органите на реда. Докато се опитвали да я отведат Росита продължила да буйства и причинила телесна повреда на един от полицаите.

Защитата на обвиняемата и самата тя твърдят, че към момента на деянието не е била адекватна, не е проявявала агресия и доброволно е върнала стоките, които е отнела. Както прокуратурата, така и съдът намират, че в хода на следствените действия предстои обвинението да се прецезира. Няма спор обаче, че събраните още в първите часове доказателства и свидетелства обосновават предположението, че Росита е съпричастна към престъпното деяние. Нещо повече. Впечатляващо е съдебното досие на обвиняемата, която е осъждана вече 23 пъти за идентични престъпления. Месец след изтърпяването на поредната ефективна присъда, Росита отново е привлечена като обвиняема и вече при условията на опасен рецидив. И въззивният съд цени тези факти като реална опасност младата жена да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление.

Обвиняемата поиска от съда да бъде настанена в болница, за да се лекува, но правомощия за това действие имат разследващият екип и прокуратурата.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се потвърждава първоначалния арест на Росита Ш., разследвана затова, че ограбила магазин за хранителни стоки при условията на опасен рецидив е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: