Ръководителят на "Пътна полиция" - Варна предупреди велосипедистите и тротинеткаджиите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
22:38 / 01.11.2022
4336
Тази година ще бъдат проверявани не само автомобили, но и велосипеди, предава bTV.

"Акцията ще продължи традиционно през целия месец ноември. Тя ще бъде разделена на три кампании. От 1-и до 10-и ноември ще бъде с основен акцент спрямо водачите, управляващи пътни превозни средства, теглени от животинска тяга, водачи на велосипеди и водачи на индивидуални електрически превозни средства - така наречените тротинетки", обясни ръководителят на "Пътна полиция" - Варна Петко Камбуров.

Изискванията за велосипедите и индивидуалните електрически превозни средства е при наличие на велосипедна инфраструктура да се движат по нея, а ако тя отсъства да се движат максимално най-вдясно по посока на движението.

До 15-и ноември служителите на "Пътна полиция" ще извършват проверки с особена насоченост към оборудването на автомобилите с гуми, предназначени за зимни условия. На водачите, които управляват моторни превозни средства, които все още не са предприели действия за подготовка на возилата си за сезона, в този период ще бъдат давани напътствия. След 15-и ноември обаче при констатирано нарушение на Закона се предвиждат санкции.

Изискването за автомобилните гуми за периода от 15-и ноември до 30-и март е или да бъдат специално предназначени за студения сезон, или грайферът им да бъде не по-малък от 4 милиметра.

В края на този месец се очаква и акция "Светлина".

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).