Румънци и българи преобладават по майските празници в курортите край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:11 / 01.05.2012
985
Румънци и българи са преобладаващо туристите по майските празници в курортите край Варна. С четирите почивни дни бе даден и символичен старт на летния сезон. Голямата част от хотелите вече са отворени, а в другите кипи дейност по предстоящото им откриване.

На много места обаче в курортните комплекси се довършват строителните обекти, поради което на туристите им се налага да се движат в прах, цимент или пък да заобикалят строежи, поради което всеобщото впечатление е, че курортите далеч не са готови за посрещане на летния сезон.
Най-много строежи и ремонтни дейности има в к.к. "Златни пясъци", докато в останалите курорти има по-скоро освежаващи ремонти.

Това не попречи и през четирите почивни дни хотелите, които вече са отворили, да се напълнят с туристи. Най-много са от Румъния, като не малко са българите, следвани от израелци и гърци. Цените на нощувките в хотелите с 3 звезди през май са от порядъка на 10-15 евро, а в по-висококатегорийните хотели на база All inclusive цените започват от 20 евро на човек за нощувка. Най-търсени бяха тридневните пакети, чиято стойност е около 100 евро на човек, отново All inclusive.

Къщите за настаняване и хотелите от градски тип във Варна, също са пълни за почивните дни. Там цените традиционно са по-ниски, поради което към тях се наблюдава висок интерес от страна на посетителите. Цените там са от порядъка на 10 до 30 лв.

Освен във Варна през четирите почивни дни много туристи, отново преобладаващо румънци, избраха да почиват и на север от града. Най-много бяха почиващите в Балчик, Каварна и Шабла. Заради красивата природа и възможността да посещават култорно-историческите обекти, съседите от Румъния масово избират да почиват именно там.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).