Румънци превземат хотелите по морето за Великден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:22 / 07.03.2017
1176
Очаква се силен Великден за българското Черноморие. Това сподели в сутрешния блок на тв "Черно море" проф. Стоян Маринов, член на управителния съвет на Варненската търговска камара. Повечето от хотелите със СПА центрове по морето са резервирани за предстоящите празници още преди Нова година. Основните клиенти са румънци. Има вече случаи цели села да идват на почивка у нас начело с кмета, каза още проф. Маринов.

Успешно вървят и резервациите за активния летен сезон. Повечето от 4- и 5-звездните хотели са пълни за юли и август. Все още могат да се правят резервации за периода преди и след сезона. Става дума за средата на май, юни и втората половина на септември. Свободни места има в 2- и 3-звездните, в семейните хотели и в малките населени места, уточни проф. Маринов.

През т.г. родният туризъм очаква ръст от 4-5% колкото е средният показател за Европа. Ще разчитаме на гости предимно от западна Европа, които вече не ходят по курортите в Турция, Египет и Тунис.

На този етап най-голям е интересът от Германия. Данните показват, че в момента има ръст от 20-30% на ранните записвания от тази страна. България разширява позициите и в скандинавските страни - Финландия, Норвегия, Швеция, Дания. Възстановява се британският пазар, много силно вървят записванията от Полша и Русия.

През последните години има сериозен интерес и от страна на заможни фамилии от Иран, за които България се превръща в търсена дестинация. Гражданите на държавата Израел също са сред обичайните туристи за страната ни.

Делът на българите спрямо всички туристи е от порядъка на 15 - 20%. Гърция е предпочитана дестинация предимно за нашенци, живеещи в Южна и Югозападна България, обобщи проф. Стоян Маринов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (70):
20.04.2017 КЗП: Потребителите да внимават за залежали промоции и томболи от Великден
18.04.2017 Шарени яйца за Великден хапнаха животните от зооопарка
18.04.2017 Русенският митрополит слага край на обикалянето на църквите на Великден
18.04.2017 КЗП: Нямаше фрапантни нарушения по време на празниците
18.04.2017 Днес е Светли вторник
17.04.2017 Литийно шествие с чудотворната икона на Св. Богородица от Бачковския
манастир
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).