Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Румънските шофьори най-често катастрофират край морето
Автор: Пламена Николова 08:53 / 21.08.2018Коментари (0)1736
©
Румънците най-често катастрофират от чуждите шофьори край морето. Това показва статистиката на местната полиция по повод на последните пътни инциденти, съобщава Монитор.

След най-тежкият от тях, варненски лекари в МБАЛ "Света Анна" се борят за живота на ранено 7-годишно дете от Румъния, което е пострадало тежко в поредната катастрофа. Както Varna24.bg съобщи, тя е станала на 17 август край Генерал Тошево. Детето е пътувало в лек автомобил "Тойота" с румънска регистрация. Колата не е спряла на знак "Стоп" и е била пометена от движещия се по пътя с предимство товарен влекач DAF. По двете превозни средства са нанесени значителни материални щети. Водачите са с отрицателни проби за употреба на алкохол.

Вчера стана ясно още, че други 2 румънки са се разминали с охлузни рани след катастрофа на пътя Русе – Варна. Черната статистика се попълва с всеки изминал ден с нови и нови инциденти, някои от които фатални. Рекордът на катастрофите с участието на румънски шофьори е за 6 инцидента с пострадали по пътищата във Варна и областта само за ден. Само за миналата година тежките инциденти във варненско са над 200, като 50 % от тях са с румънски шофьори. Много от катастрофите са причинени при движение с несъобразена скорост, какъвто бе неотдавнашния случай на автомагистрала "Хемус“ в района на Провадия с "Ауди“, управлявано от 29-годишен румънски гражданин, който загубил контрол над автомобила и се преобърнал в отводнителна канавка. При друг случай пострадаха 4 румънски граждани, пътуващи в "Хюндай“, управляван от жена, която загубила концентрация.

Според данни на МВР за миналата година, у нас са наложени около 40 000 глоби, на обща стойност над 5 милиона лева. Събрани са едва 4% от тях. Статистика на ЕС пък сочи, че най-висока е смъртността по пътищата на Румъния и България, съответно 98 и 96 жертви на 1 милион души население. Най-много катастрофи със смъртни случаи (55%) стават на извънградските пътища и само 8% на автомагистралите. Други 37% от смъртоносните инциденти стават в градовете.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: