Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Русия с интерес за възраждане на балетния конкурс във Варна
Автор: Пламена Николова 13:41 / 29.07.2021Коментари (1)1410
Балетната общественост в Русия много би искала най-стария балетен конкурс в света, който се провежда във Варна, да бъде възстановен, затова с удоволствие бихме помогнали това да стане факт. Това обяви Н. Пр. Елеонора Митрофанова, посланик на Руската федерация у нас, по време на официална среща с кмета на Варна Иван Портних

Раздам се, че Нейно Превъзходителство е поела инициатива за възраждането на една от емблемите на Варна - балетният конкурс, който има световна слава. Ще сме щастливи със съвместни усилия през 2022 година да възстановим това прекрасно събитие, заяви кметът. 

На разговорите присъстваха зам.-кметът Пейчо Пейчев, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, представители на посолството и на генералното консулство в морския град. 

Кметът Иван Портних запозна своите гости с важните проекти, които се реализират във Варна – новата икономическа зона, която се изгражда съвместно с Община Аксаково и която е пряко свързана с развитието на пристанищните мощности във Варненското езеро, необходимостта от втори мост, който е свързан с изграждането на АМ "Хемус“ и АМ “Черно море“. Поставена бе и тема за развитие на фериботните връзки с Русия. 

"Проведохме една ползотворна среща, на която направихме преглед на традиционно добрите и динамично развиващи се взаимоотношения, които се изразяват в редица партньорски инициативи в сферите на обществено- икономическия живот. Вярвам, че тази среща ще даде тласък на различни инициативи – включително с организирането и провеждането на поредно издание на Форума на побратимените български и руски градове – една платформа, която се превърна в добра основа за обмяна на добри практики на регионално ниво“, заяви кметът. 

От своя  страна Н. Пр. Елеонора Митрофанова поздрави Варна оп случай честването на 100 г. от обявяването на града за курорт. Тя припомни, че много от жителите на Русия имат недвижими имоти в морската столица, че в града живеят много руски бизнесмени, които виждат перспективи за развитието на своя бизнес във Варна. 

Нейно превъзходителство изрази надежда, че с напредването на проекта за новата икономическа зона ще бъдат създадени условия за привличане на инвестиции, включително в областта на морското дело. Елеонора Митрофанова  допълни, че възстановяването на Форума на побратимените градове ще бъде полезно и за малките, и за големите населени места, които решават аналогични проблеми, включително свързани с обезлюдяването. Тя допълни, че в Русия има реформа за възраждането на такива градове и с удоволствие този опит може да бъде споделен с градове от България. 

По-късно представителите на Посолството, Генералното консулство и на Община Варна поднесоха цветя пред паметника на граф Игнатиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.07.2021 г.
+1
 
 
Хайде чупка на кГБ посланичката от Варна! Защо пуснахте руснаците тази година при тежка Ковид епидемия в Русия и при положение, че тяхната ваксина е боклук! Да се пълнят Ковид отделенията на българските болници с рунаци? Айде чупка, в Бургас ковид отделението вече е пълно с руснци
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: