Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Руската мегазвезда Иван Василиев играе "Дон Кихот“ в спектакъл в чест на маестро Емил Димитров
Автор: Пламена Николова 09:18 / 14.10.2019Коментари (0)2119
©
Иван Василиев ще танцува в спектакъл в чест на 90-ата годишнина от рождението на маестро Емил Димитров (1929-2011) в Софийската опера. На 19 октомври 2019 г. руската мегазвезда и носител на Специалната награда на град Варна от Балетната Олимпиада във Варна през 2006 г. ще играе една от коронните си роли – Базил в "Дон Кихот“ в партньорство със солистката на Болшой театър Екатерина Крисанова.

Спектакълът с една от ярките звезди, открити на първия в света балетен конкурс, ще припомни огромните заслуги на създателя на Варненския конкурс маестро Емил Димитров. Дългогодишен двигател на Балетната Олимпиада и признат авторитет, той привличаше най-значимите световни имена на танца в журито и най-сериозните претенденти за наградите от младото поколение. Благодарение на неговите мениджърски качества и визия за бъдещето беше създадена фондация "Международен балетен конкурс“, която не само изведе през трудните времена това най-значимо събитие в танцовия свят, но успя да го съхрани и да издигне още повече неговия престиж.  

Иван Василиев ще отдаде своята лична почит към маестро Димитров с коронната си роля – артистът дебютира в Болшой театър с ролята на Базил, с която гастролира по цял свят. Един от най-успешните балетни артисти в света, започна своя звезден път на 17-годишна възраст от Варна, където безапелационно спечели Специалната награда на град Варна – Гран при в младша възраст. Заслужил артист на Русия, той е солист на Михайловския театър в Санкт Петербург, гастролира в Болшой театър и прави смелите си опити като хореограф. 

Бравурните му скокове, виртуозните пируети и мъжественото излъчване го правят един от най-обичаните и търсените балетни артисти в последните 15 години. Неговите интерпретации на Спартак, Иван Грозни, Конрад от "Корсар“, Филип от "Пламъците на Париж“ се посрещат с възторг от публиката и критиката. Сред наградите, които е печелил до момента, са златен медал от балетния конкурс в Москва, наградите Triumph Youth, наградата на британските критици British Crititcs’ Circle National Dance Awards и наградата Benois de la Danse.   

Международният балетен конкурс Варна е основан е през 1964 г. и е Първият в света балетен конкурс. Организира се от фондация “Международен балетен конкурс Варна", съорганизатор е Община Варна. Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на културата на Република България. Балетната Oлимпиада във Варна е под патронажа на UNESCO. От 1964 г. до днес конкурсът поддържа своите изключително високи критерии и дава начален старт на едни от най-значимите балетни артисти в света.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: