Руското консулство става детска градина?

Автор: Димитър Щерев
Коментари (1)
10:43 / 25.01.2024
3429
Бившето Руското консулство може да стане детска градина, поради факта, че в централната част на Варна, липсват такива детски заведения. Това е една от идеите, по които работи общинската администрация, съобщи днес на сесия на Общинския свет във Варна кметът на града Благомир Коцев.

Сред другите идеи е сградата да приюти Библиотеката, която в момента се задъхва от липса на място, или тя да послужи и за нуждите на Общинската администрация.

Това стана ясно на въпрос на кмета към общинския съветник от ГЕРБ и бивш председател на Общинския съвет Тодор Балабанов. Една от точките на днешното заседание е точно придобиване на сградата на бившето Руско консулство на ул. "Македония“. Другите терени са: изоставения терен за тенис кортове до "Пикадили Парк“ и придобиване на терен в Приморския парк. Балабанов не отрича, че Община Варна има нужда от тези терени, но настява да разбере какво ще ги прави, ако ги получи.

Припомняме, че днес във сградата на Община Варна се провежда сесия на Общинския съвет. Заради приетите от днес противоепидемични мерки част от съветниците присъстваха с маски.

На гасуване на заседание №5 на гласуване ще бъде подложено и предложение за отмяна на решение на предходния Общински съвет за провеждане на конкурс за продажба на имот от близо 9 дка в район "Младост“.

Днес бе гласувано и предложение Община Варна да подпомогне финансово служител на район "Младост“, който се нуждае от лечение в чужбина.

Предложения за увеличаване на капитала на ДКЦ V “Св. Екатерина“ и одобряване на застраховател на Онкоболницата също фигурират в дневния ред.

Предстои Общинският съвет да обяви конкурс за избор на член на Съвета на директорите на "Ученическо и столово хранене“. Необходимо е също да бъдат избрани представители на общината в общите събрания на дружествата, в които тя е акционер или съдружник.

Съветниците трябва да решат и кой да оглави ПК "Благоустройство и комунални дейности“, ВрК "Правна“ и ВрК "Изработване на проект за Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Варна“.

Последна точка е дискусия с гражданите.

Виж коментарите (1)

Още по темата (38):
16.05.2024 Решиха: Тези варненци ще пътуват безплатно в градския транспорт на Варна
08.05.2024 Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: Това не може да продължава повече
25.04.2024 Важно! Такситата във Варна с нови цени
25.04.2024 Внимание: Нови правила във Варна и солени глоби за хората, които не ги
спазват
25.04.2024 Ремонтират училище, две градини и общежитие във Варна за 11,5 млн. лева
25.04.2024 Чисто нова детска градина за 100 деца отваря във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).