Руснаци завършиха "Мастър клас по оптометрия“ в МУ, дипломираха се

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:22 / 14.11.2017
2507
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На официална церемония на 13 ноември в Заседателна зала на МУ-Варна бяха връчени дипломите на първите лекари офталмолози от Руската федерация, завършили "Мастър клас по оптометрия", организиран от МУ-Варна. Ръководителят на курса проф. д-р Христина Групчева приветства курсистите, като обърна внимание върху това, че техните знания имат много по-висока стойност, ако бъдат предадени на колегите им в Русия.

Ректорът проф. д-р Красимир Иванов връчи дипломите на Сергей Селин, Зоя Ваганова, Виктория Предигер и Мария Нарбут с пожелание за бъдещи успехи, а проф. Албена Керековска ги поздрави за положените усилия и старание. Всички курсисти завършват с отличен успех.

Образователна програма "Мастър клас по оптометрия" имаше за цел да развие знания по фундаментална зрителна оптика и клинична рефракция, както и приложението на контактни лещи, грижи за очите и, не на последно място, очното здраве.

Практическата цел на курса беше развиване на умения в клиничната оптометрия, напасване на контактни лещи, техният правилен подбор и менажиране, както и развитие на умения за комуникация с пациентите. Обучението на руските лекари специализанти по очни болести продължи два семестъра. Информацията от теоретичната част им бе предадена чрез интерактивно уеб модулно обучение, посредством системата Blackboard, а за 100-те часа практическо обучение бяха използвани базата и академичният потенциал на Медицински университет - Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).