Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ръст на българи в курортите по морето и загуби за милиарди от отлива на чужденци
Автор: Пламена Николова 14:54 / 20.09.2019Коментари (8)3633
© Varna24.bg
Ръст на българи в черноморските ни курорти и отлив на чужденци, донесъл загуби за милиарди за българския туризъм и родната икономика отчете днес във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде репортер на Varna24.bg.

Тя гостува в морската столица по повод работна среща с контролните органи, местната власт и бизнеса, на която беше обсъден летния сезон по Северното и Южното Черноморие и постигнатите резултати.

Според статистиката за юни и юли 2,7 млн. чуждестранни туристи са посетили България, което е спад от 3,5 % спрямо същият период за миналата година.

Тенденция в националните ни курорти е ръст на регистрирани нощувки от български граждани. В същото време между 5 и 10% е спадът на нощувките от чужденци.

Приходите от туризъм за първите 6 месеца на годината са 1,3 млрд.лв., като за сравнение министър Ангелкова посочи миналата рекордна за туризма ни година, когато приходите са били над 8 млрд.лв.  

Това според министъра на туризма е огромна загуба не само за бранша, но и за българската икономика.

Според Николина Ангелкова министерство на туризма работи в насока целогодишен туризъм чрез стимулиране на СПА, вино, културен туризъм и друг вид туризъм.

Според нея Варна има голям напредък в тази насока, чрез чрез въвеждането на 17 целогодишни дестинации на летище Варна.

Министър Ангелкова отчете и спад на нарушенията, регистрирани от КЗП и МВР. На територията на Северното Черноморие няма драстични нарушения по отношение местата за настаняване и морските плажове.

Стана ясно, че са подписани 37 концесионни договора за отдаване на плажове на територията на Варна и Добрич. В същото време 22 плажа са останали без наематели, но са имали осигурено водно спасяване.

10 000 лв. глоба е наложена на концесионера на плаж Русалка след сигнал за нарушен достъп до плажната ивица. Глоба ще бъдат наложени и за нерегламентирания престой на автомобили на плаж Болата.

Интересен момент при популяризирането на туристическите дестинации на България ще бъде използването на инфлуенсъри и блогъри, които ще работят за рекламата на страната ни във виртуалното пространство. Отпуснатите средства за реклама през 2019 г. са били в размер на 11 млн.лв. Още толкова са заявени от Министерство на туризма за 2020 г., но премиерът Бойко Борисов е обещал да бъдат отпуснати допълнителни 15 млн.лв. за рекламирането на туризма в България по света.

Какво още сподели днес във Варна Николина Ангелкова вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Изобщо няма и да стъпя на нашето море , вулгарен персонал , ниска хигиена в хотели/стай под наем , за качеството на храната мисля че изобщо няма какво да се каже.. за същите пари отивам в гърция и си правя кефа на готино място с усмихнати хора , нали за това е почивката да си починеш ?
+1
 
 
Приходи 1,3 млрд, спад 5-10%, а загубите за милиарди????
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 20.09.2019 г.
0
 
 
Николинке, не ни кандърдисвай! Твоите храненици се посраха особено последните години. Отдавна съм забравил мизерията по българските плажове, вода, инфраструктура. Както и хотели, заведения за хранене.. Там на юг ми излиза 30-40% вповече, но пък е в пъти по-добре и ми е кеф!
+4
 
 
Бетонче, хотелче и си цар - пръв тъпанар в България. Да ама не. Няма кой да плаща на селски тарикати - все пак Гърция и Турция са доста близо, а там курортите са ТОП - нищо общо с мизерията тук. И няма бонус стомашно-чревна инфекция, най-вече. Никога пак в България на почивка !
-3
 
 
Ангелкова,Ангелкова с умните си тикви,изгонихте не само българските туристи,а и руските .Сега чакайте американците да дойдат,като постоянно им лижите задните части.
+9
 
 
Така, така. Догодина пак да ми искате 50лв (и повече) за 2 шезлонга и един скапан чадър на непочистен плаж. Добре ли ви дойде загубата на 5-6 милиарда от многото алчност? Избихте ли си концесията? :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: