Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ръст на разкритите престъпления отчетоха от ОДМВР Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:47 / 06.03.2020Коментари (0)1523
©
Заместник-директорът на ГД "Национална полиция" старши комисар Николай Хаджиев присъства на отчет-анализа за дейността на ОД на МВР – Варна за изминалата година. Той даде висока оценка за постигнатите резултати, като обърна внимание на устойчивата тенденция за ръст в разкриваемостта на престъпленията, наложила се през последните пет години.

Добрите резултати, постигнати вследствие на добро разпределение на силите и координация помежду им, са показател за добре свършената работа, подчерта старши комисар Хаджиев. Особено внимание, заместник – директорът на ГДНП обърна на спада в броя регистрирани взломни и домови кражби, както и на снижението на нивата на регистрираните посегателствата над МПС, тъй като именно "битовата престъпност е тази, която се отразява пряко на човешките съдби".

Специално внимание беше обърнато на положителните данни по отношение на пътната безопасност. На територията на ОД на МВР – Варна са регистрирани по-малко тежки ПТП, ранените са по-малко, броят на загиналите също е по-малък от тези през 2018 г.

Старши комисар Николай Хаджиев поздрави ръководството и състава на Областната дирекция във Варна за постиженията им и по отношение на работата с деца и призова "тази посока да бъде запазена, защото именно децата са нашето бъдеще".

Сред официалните гости бяха : заместник – кметът на Варна Тодор Иванов, административният ръководител на Апелативна прокуратура – Варна – Владимир Чавдаров, окръжният прокурор Красимир Конов, прокурор Невена Илиева – ръководител на Районната прокуратура в града, ръководителите на Окръжен и Районен съд – Варна. Всички те оцениха висока работата на Областната дирекция на МВР и изразиха желание и готовност за продължаване на доброто взаимодействие със структурата.

През 2019 година в ОД на МВР-Варна са регистрирани 6265 криминални престъпления. В сравнение с  2018 г. те са с 271 по-малко. Делът на най-масовия вид посегателства – кражбите на имущество, е 53,4%. Регистрираните през 2019 година кражби са 3345.

За 2019 г. общата разкриваемост на криминалните престъпления е 40,2 %, при 39,6 % за 2018 г. Броят на разкритите престъпления е 2516, като през отчетния период са разкрити и 593 криминални престъпления, извършени в минали периоди.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: