Ръст на записванията за почивка през септември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:12 / 15.07.2015
662
Ръст на записванията за почивка през септември, и то предимно от българи, отчита туристическият бранш. Бизнесът се надява така сезонът да се удължи с около две седмици, каза за "Черно море" Димитър Димитров, председател на регионалната браншова структура на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България. 

Той добави, че като цяло се забелязва наваксване на по-слабите резултати от началото на сезона. В момента има ръст на туристи от всички пазари - Германия, Полша, Румъния. Завръщат се все повече по родните ни курорти и туристите от Чехия и Полша. Хотелиерите разчитат повече на български туристи, които ще предпочетат родните курорти вместо гръцките заради кризата в южната ни съседка, каза Димитров и добави, че към момента няма много пренасочени туристи заради скорошния атентат в Тунис.

За първа година масово в обектите по морето наред с наетите работници гостите са обслужвани и от собствениците и арендаторите на хотели и ресторанти. От една страна, това е продиктувано от дефицита на квалифицирани кадри в туризма, а от друга - от икономии.

Според него слабите записвания в началото на сезона са били основната причина да бъдат ограничени назначенията на хора на различни позиции, а сега в разгара на лятото, когато квалифицираните кадри са наети, някои от позициите в обектите се изпълняват от ръководния персонал. "За последните девет години статистиката показва ръст в туризма, тази година се молим да не сме на минус", каза браншовикът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).