С 14% намалят тарифите за круизните кораби на пристанищата ни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:12 / 16.01.2015
1163
По отношение на круизния туризъм и неговите възможности, Министерството на транспорта и съобщенията е стартирало промяна на тарифите на пристанищата и те ще бъдат намалени с 14% за круизните кораби. Това заяви Николина Ангелкова, министър на туризма по време на посещението си във Варна.

Тя добави, че в последните години се наблюдава положителна тенденция за увеличаване на круизните кораби - на 35 с около 21 000 туристи.

"Това са високо платежоспособни туристи и ние трябва да използваме целия потенциал, който имаме, за да се задържи тази тенденция", категорична бе Ангелкова.

Тя добави, че освен това е стартирала инициатива съвместно със Световната туристическа организация, за създаването на туристически научни обсерватории. Те ще работят в насока получаване на данни и на адекватна статистика. Проектът е съвместен с Румъния, а резултатите ще бъдат приложени на територията на цялата страна.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).