С 2 г. закъснение отсякоха дървета по заповед на Кирил Йорданов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:34 / 06.06.2014
2120
Две дървета в междублоковото пространство над ул. "Царевец" са отсечени, за да се разчисти теренът за строителство на гаражи. Случилото се възмути варненец, който настоя с наша помощ да се изясни кой е дал разрешение за премахването им, както и за подготвяното строителство. Според читателя зелените терени във Варна не бива да се застрояват и да се сменя предназначението им. "Става въпрос за зелената градинка между блоковете на ул. "Петра" 2 и ул. "Д-р Головина" 23. Доскоро там имаше две огромни 30-годишни дървета, които бяха безцеремонно отсечени. И това не е всичко - оказва се, че някой си е харесал тревните площи, за да си направи 5 гаража (а защо не и магазин или друга търговска площ). То там дори няма автомобилен достъп, а места за паркиране има много в района", възмущава се читателят ни, който прилага и снимки.

Оказа се обаче, че дърветата са отсечени по силата на кметска заповед за премахването им. Тя е подписана обаче не от сегашния кмет Иван Портних, а от предшественика му Кирил Йорданов пред 2012 г. Въпросният имот е частен и в него наистина ще се строят гаражи, потвърди районният кмет на "Приморски" Петя Проданова. Тя обясни, че дърветата е трябвало да бъдат премахнати още преди две години, но заради липсата на фирма по озеленяването районната администрация така и не е изпълнила заповедта на предишния кмет. "Има още много подобни случаи", добави Проданова. В случая премахването на дърветата е станало от собственика на частния имот и явно това не противоречи на общинските разпоредби. Макар и Кирил Йорданов да не е вече кмет, заповедите му явно остават в сила, поне що се отнася до правата на частните собственици.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).