С 250 500 лв. санират сградата на Областната дирекция на МВР във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:13 / 28.11.2017
2299
Министерство на вътрешните работи се ангажира да осигури 250 500 лева по проект за енергийно саниране на сградата на Областната дирекция на МВР във Варна. Това стана ясно на днешното заседание на ПК "Собственост и стопанство".

Проектът за енергийна ефективност на сградата на полицията на ул. "Цар Калоян" № 2 се финансира по ОП "Региони в растеж" 2014 - 2020 г. Предвидена е безвъзмездна помощ, с която ще бъдат покрити единствено задължителните енергоспестяващи мерки, както и мерките по конструктивно укрепване и осигуряване на достъпна архитектурна среда. Останалите ремонтни дейности, които трябва да се извършат по и в сградата, не се финансират по програмата. За тях следва да се осигури собствено финансиране, каквото МВР се ангажира да предостави.

Водещата страна по проекта е Община Варна, а нейни партньори са ресорното министерство и Държавната агенция "Технически операции", които имат права на собственост върху обекта. В началото на годината между трите страни беше сключено споразумение за партньорство с цел реализиране на проекта.

Общинските съветници от ПК "Собственост и стопанство" дадоха съгласието си да се измени тристранното споразумение, като в него се впише поетото задължение за собствено финансиране от страна на МВР.

След изпълнението на строително-монтажните работи ще се постигне високо ниво на енергийна ефективност в обновената сграда. Освен че ще се намали потреблението на енергия, ще се осигурят и по-добри условия на труд за служителите на дирекцията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).