С финансов форум отбелязват 20 години от създаването на катедра “Финанси и кредит” при ИУ – Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:32 / 09.10.2009
574
Кръгла маса на тема "Финансови измерения на икономическата свобода" се провежда във Варна по повод на 20-годишнината от създаването на катедра "Финанси и кредит" при Икономически университет - Варна. Във форума участват видни финансови специалисти, банкери и ръководители на институции по финансов надзор. В рамките на срещата се обсъждат актуални проблеми на българската икономика и финансовата система на страната.

Сред участниците в кръглата маса е икономистът Милети Младенов, бивш подуправител на БНБ и председател на управата на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, както и настоящ преподавател в катедра "Финанси" в УНСС.
На срещата присъства и проф. Гарабед Минасян, бивш член на управителния съвет на БНБ и икономически съветник на президента Петър Стоянов. Минасян е сътрудник и на Икономическия институт на БАН. Участници във форума са и деканът на икономическия факултет на Югоизточния университет „Неофит Рилски" в Благоевград, проф. Чавдар Николов, председателят на научния съвет на Фондация "Институт за икономика и международни отношения" и бивш заместник-министър в Министерството на икономическото развитие през 1995 и 1996 година, Красен Станчев, основател и дългогодишен ръководител на Института за пазарна икономика.

Сред присъстващите бе и бившият финансов министър от правителството на Любен Беров доц. Стоян Александров. Според доц. Александров, е добре да се провеждат по-често подобни форуми в страната, за да могат специалистите в бранша да обсъждат актуалните финансови и икономически проблеми. По негови думи, една от причините за задълбочаването на ефекта от световната финансова и икономическа криза, е именно липсата на синхрон в действията на отделните институции.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).