С хвърчила и много настроение "Камчия“ откри Лято 2017

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:24 / 02.06.2017
1723
Лятото пристигна в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" на Международния ден на детето - 1 юни. Доведоха го лично повелителят на моретата Нептун и неговите русалки. 

С много песни, игри и танци на плажа малки и големи гости на комплекса и децата от Частното средно училище "Юрий Гагарин" отбелязаха празника, под звуците на химна на "Камчия", изпълнен от известната българска певица и актриса Грета Ганчева. 

Цветни хвърчила изпъстриха небето на най-голямата и красива плажна ивица в България и напомниха, че това лято "Камчия" ще бъде домакин на Фестивала на хвърчилата. След забавните състезателни игри и викторина с въпроси от Нептун, децата преминаха през морско "кръщаване" и се превърнаха в морски кончета, риби и дори октоподи. Сладоледена компания "Алджида" се погрижи всички да получат подарък - сладолед.

За активния туристически сезон СОК «Камчия» осигури на плажа пет водноспасителни поста и медицински пункт с реанимационна техника и линейка. Пясъчната ивица се почиства ежедневно, монтирани са тенти, пътеки, душове и съблекални.

По-рано вчера бе открит най-новият обект в семейството на "Камчия" - Туристическият рекламно-информационен център. Събитието уважиха Живка Димитрова - зам.-кмет на община Аврен и Живка Костадинова - директор на дирекция в Общината, колеги и туристи. Рекламно-информационният център вече се радва на голям интерес сред гостите на "Камчия". В него се предоставя актуална информация за възможностите на комплекса за настаняване, хранене и развлечения, а също и за култура, образование, спорт, здраве, бизнес и конгресен туризъм. Тук могат да бъдат закупени билети за предстоящи концерти и рекламни сувенири със знака "Камчия" или да се разпечата снимка от незабравими моменти от ваканцията.

СОК "Камчия" е предпочитана дестинация за гости на всички възрасти от над 60 страни по света. Комплексът се доказа като уникален международен център, който въплъщава хармоничното единство между човека, Земята и Космоса. Той е построен е с инвестиция на правителството на Москва. «Камчия» получи изключително висока оценка от експертите по туризъм на ООН, за създаването на стандарти, които ще се водещи в областта на туризма през следващите 20 - 30 години в световен мащаб.

Комплексът се утвърди като символ на висококачествения детски отдих в България. С отличната база, уникалната природа и модерните собствени програми за образование и възпитание чрез творчество, култура, игри и спорт, в "Камчия" всяко дете открива и развива своя талант. Той е предпочитано място за семеен отдих, спорт и здраве, и надежден партньор в организирането на мащабни бизнес и корпоративни събития.
Комплексът очаква своите гости от България, Русия и света през цялата година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).