С изложба и ден на отворени врати Военноморския музей ще отбележи празника на ВМС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:58 / 06.08.2018
1673
На 10 август (петък) от 11.00 часа във Военноморския музей на бул. "Приморски“ № 2 във Варна ще бъде открита изложбата "Флотилия в зала“.

В нея са представени модели на военни и търговски кораби, на лодки и ветроходи, документи, малко познати фотографии и чертежи. Представените над 30 корабни модела са изработени в различни периоди, от български и чужди  корабомоделисти – професионалисти и любители, и дават поглед и към историята на  корабомоделизма в България. Сред най-интересните са моделите на рибарска лодка, изработена през 20-те години на ХХ век, на плаващия 10-тонен кран понтон на Кораловаг, изработен през 1931 г., на крайцер "Надежда“, на катерите, изработени във "Флотски арсенал“ – Варна, както и корабните модели, изработени в корабомоделните работилници на КЗ "Г. Димитров“ – Варна, и КЗ "Иван Димитров“ – Русе.

Напълно безплатно посетителите на Военноморския музей ще могат да разгледат изложбата "Флотилия в зала“ още на 12 август (неделя), когато традиционно музеят работи с вход свободен по случай празника на Военноморските сили.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).