Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
С общи усилия ще решават проблема с незаконните водопроводи в община Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:15 / 03.12.2018Коментари (1)2870
©
Междуведомствена работна група да обсъди и предложи решение по казуса с изградените, но невъведени в експлоатация водопроводни и канализационни мрежи на територията на община Варна. Около това мнение се обединиха представителите на различни институции, които взеха участие в дискусия, посветена на дългогодишния проблем. Тя беше част от дневния ред на днешното заседание на постоянната комисия по архитектура към Общински съвет – Варна, на което присъстваха служители на дружеството "Водоснабдяване и канализация“ и на общинските дирекции "Архитектура, градоустройство и устройствено планиране“, "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ и "Правно-нормативно обслужване“. Липсваше единствено представител на РДНСК – органът, който основно се занимава с тази категория строежи.

Участниците в срещата бяха единодушни, че с общи усилия проблемът с незаконните водопроводи е решим, но е необходимо да се набележат мерки за преодоляването му. "Отделните институции имат инструменти за справяне с казуса. Те обаче трябва да уеднаквят политиките си и да начертаят общ път, по който да вървят“, изтъкна главният архитект Виктор Бузев. Според него към момента не са необходими законодателни промени за решаване на проблема.

Подобна позиция изрази и Михаил Маринов, заместник-управител на "Водоснабдяване и канализация – Варна“. "През годините е имало не една или две срещи, на които сме обсъждали въпроса с невъведени в експлоатация водопроводни и канализационни мрежи. Досега работещо решение не бе намерено, защото отделните институции си прехвърляха топката. На мнение съм, че ако посочим конкретни стъпки и споделим отговорностите и разходите, ще можем да се справим с този дългогодишен проблем“, коментира Маринов.

Работната група ще трябва да излезе с предложение какво да се промени, за да не продължава тази практика и в бъдеще. Необходимо е също да се реши какво се случва със завареното положение.

На днешното заседание бе решено представителите на Общинския съвет в междуведомствената група да бъдат съветниците арх. Антоан Влаев, който постави темата на дневен ред, и Пейчо Бюлбюлев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.12.2018 г.
0
 
 
Ако уличните В и К мрежи са изпълнени по одобрени проекти и разрешения за строеж и не са въведени в експлоатация до 31.03.2001г. не подлежат на въвеждане в експлоатация,съгласно &6 от Наредба 2/2003г. Това обстоятелство се удостоверява от органа, издал разрешението за стржеж.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: