Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
С полети до над 60 дестинации в повече от 25 страни посреща Лято 2024 Летище Варна
Автор: Димитър Щерев 10:38 / 29.03.2024Коментари (0)2532
©
В първия ден на месец април, почти веднага след присъединяването на България в Шенгенското пространство по въздух, националният превозвач Bulgaria Air увеличава честотите на полетите си от София до Варна, като през делничните дни ще изпълнява 3 полета на ден, а в събота и неделя ще са 2 полета дневно.

Точно в Деня на авиацията, 12 април, първите летни туристи ще кацнат на Летище Варна, тъй като тогава Transavia France стартира своите директни редовни полети от Париж (Летище Орли), които ще се бъдат изпълнявани всеки петък до края на месец септември. Това е важен акцент от лятното разписание на морския ни аеропорт, тъй като за последен път авиокомпанията е изпълнявала чартърни полети по маршрута Париж – Варна през 2017 г.

След успешното начало на маршрута Нант – Варна на Volotea през миналия летен сезон, тази година нискотарифната авиокомпания отново ще го изпълнява, заедно с вече утвърдилия се маршрут Лил-Варна. Полетите се подновяват на 23 април.

От април месец Turkish Airlines увеличава честотите на полетите от Истанбул до Варна. През зимния период те бяха ежедневни, а през лятото ще се изпълняват 11 полета на седмица.

От началото на април и Austrian Airlines ще изпълняват полети, свързващи Варна с Виена - 6 пъти седмично, а от средата на месец април полетите стават ежедневни.

Точно на 1 юни, Air Serbia подновява директните полети от Белград до Варна, 4 пъти седмично и по този начин ще даде възможност да се правят връзки с много други дестинации, до които авиокомпанията изпълнява редовни полети в цяла Европа, САЩ, Руската федерация и Китай.

С това възможностите за пътуване до целия свят чрез удобни връзки през големи летища не се изчерпват. Нов маршрут се открива и от Германия, като на 3 май Discover Airlines, стартира полети от Мюнхен до Варна с 2 полета седмично. Като това далеч не е единственият полет до Германия. В края на месец април за трето поредно лято авиокомпанията ще изпълнява и редовни полети от Франкфурт до Варна, 3 пъти седмично, като по този начин, освен директни полети до двата немски града, като част от групата на Lufthansa, пътниците имат още повече възможности за свързващи полети до множество дестинации по цял свят.

Нискотарифната компания Ryanair вече поднови полетите от Виена до Варна още в средата на месец март, а oт началото на месец юни подновява и полетите от Катовице и Краков (Полша), както и от Вилнюс (Литва).

Друга нискотарифен превозвач - Wizz Air, ще продължи да изпълнява полети до Берлин, Дортмунд, Хамбург, Меминген (Германия), Лондон Лутън (Великобритания), Шарлероа (Белгия) и Айндховен (Нидерландия).

Чартърната програма от и до Летище Варна също предлага много опции. През месеците април и май за жителите на Варна и региона има заявени чартърни програми до атрактивни дестинации като Турция, Египет, Тунис, Испания и Италия.  Първите чартъри от Германия започват в средата на месец май, като тази година има 2 нови авиокомпании, които ще изпълняват чартърни полети от гр. Хановер – Fly Lili и TUI Deutschland. От втората половина на месец май стартират и чартърните полети от Полша и Скандинавските страни, а в началото на юни и от Чехия.



Още по темата: общо новини по темата: 89
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: