С помощ от правителството стартира благоустрояването в "Кайсиева градина"

Автор: Пламена Николова
Коментари (10)
11:57 / 09.12.2020
5653
С постановление на МС правителството на Бойко Борисов ще помогне с 18.992 млн. лева на общините във Варненска област в условията на тежката ковид-криза.

Най-много средства -8 млн. лева, са предвидени за мащабния проект, свързан с цялостното благоустрояване на II микрорайон "Вл. Варненчик" – "Кайсиева градина" във Варна, по примера на IV микрорайон.

Предстои основен ремонт на улици, на междублокови пространства, изграждане на нови паркинги и тротоари, създаване на зелени зони и зони за отдих, нови детски и спортни площадки, обновяване на уличното осветление. С част от средствата по ПМС ще бъде частично финализиран ремонтът на две варненски улици – "Петър Дертлиев" и "Асен Разцветников".

1.020 млн.лева са предвиденият трансфер за община Аврен. От тях 700 хиляди лева са за ремонт на уличната мрежа в село Бенковски, а останалите 320 хиляди лева са за ремонт на общинския път в участъка при ж. п. прелеза в село Царевци до границата със село Житница.

Община Ветрино получава 2.291 млн.лева, от които 2 млн. лева са предвидени за ремонт и реконструкция на пътя Суворово-Ветрино –село Неофит Рилски и останалите 291 хиляди лева са за възстановяване на настилката на площада в село Невша.

Община Вълчи дол ще разполага със 700 хиляди лева допълнително към бюджета след решението на кабинета. Средствата са предвидени за ремонт на уличната мрежа в общинския център и в село Калоян.

От отпуснатите 1 млн. лева за община Девня са предвидени 700 хиляди лева за ремонт и реконструкция на булевард " Съединение" и 300 хиляди лева за ремонт и обзавеждане на сграда за спортна зала.

В община Долни чифлик ще получат 700 хиляди лева, необходими за ремонт и реконструкция на улица "Еделвайс" в общинския център, както и за ремонт на улица "Иглика" в село Гроздьово.

1.102 млн. лева са предвидените средства за община Дългопол. От тях 823 хиляди лева са за ремонт на уличната мрежа, а 279 хиляди лева за изграждане на пристройка на ДГ "Пролет" в село Цонево.

Община Провадия получава 2.460 млн.лева, като 1 млн. лева са за ремонт на общинския път Чернооково- Градинарово- Славейково. Толкова са предвидени и за ремонта на другия общински път Блъсково-Храброво – Овчага – Черковна. С останалите 460 хиляди лева ще започне II етап на реконструкцията в централната градска част в Провадия.

1.719 млн. лева отиват допълнително в бюджета на община Суворово. 736 хиляди лева са за основен ремонт и благоустрояване на центъра. 330 хиляди лева са предвидени за ремонт и реконструкция на улиците " Сан Стефано", " Хаджи Димитър" и "Рила" в Суворово, а 653 хиляди лева са за реконструкция на улиците " В. Левски", " Орфей" и "Лоза" в село Чернево.

"Това е една много сериозна и навременна подкрепа за Варна и общините в региона в условията на тежката ситуация, свързана с ковид-19. Правителството на ГЕРБ продължава да помага на общините в усилията им за създаване на една по-добра жизнена среда за хората в тях. С тези средства ще бъдат реализирани важни проекти, а също така Агенция "Пътна инфраструктура" ще продължи с обновяването на пътната мрежа, свързваща общинските центрове в региона".

Така коментира решението на кабинета в подкрепа на местната власт областният координатор на ПП ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних.

Виж коментарите (10)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).