Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
С прекрасен концерт училище "П. Р. Славейков" отпразнува 30-годишен юбилей
Автор: Пламена Николова 12:23 / 25.03.2022Коментари (0)2979
С прекрасен концерт, много просълзени от вълнение родители и преподаватели, днес ОУ "Петко Рачев Славейков“ отбеляза официално 30-тата годишнина от създаването си като образователна институция, предаде репортер на Varna24.bg

Сред гостите бяха директори на гимназии от Варна и страната, бивши и настоящи възпитаници, зам.- кметът на Община Варна Коста Базитов, началникът на регионалният инспекторат д-р Ирена Радева. Поздрав към гостите отправиха възпитаниците от хореографската паралелка на СУ по Хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" във Варна.  

"Екипът на ОУ "Петко Р. Славейков“ е високо ценен сред училищната общност в града. Традиционно високи са резултатите на нашите ученици на национално външно оценяване, олимпиади, състезания и конкурси.

От 2017 година ОУ "Петко Р. Славейков“ е иновативно училище с учители, разчитащи на опита, но и отворени към прилагането на съвременни образователни технологии.

Благодарност на целият колектив за професионализма, на родителите – за отговорното отношение и сътрудничество, както и на всички съмишленици в общата ни цел да изградим бъдещо поколение от образовани, можещи и подготвени за живота личности", сподели директорът на училището Таня Петрова. 

"ОУ "Петко Рачев Славейков“ е образователна институция с 30-годишна история, с утвърден престиж сред обществеността на град Варна. Иновативно училище с екип от професионалисти, високо квалифицирани, търсещи и експериментиращи, разчитащи на опита, но отворени за иновации. Екип, който осъзнава отговорността си пред обществото да мотивира и вдъхновява децата, да гради техните умения и компетентности, да подкрепя креативността, творческото и емоционалното им израстване.

Ръководството на училището е диалогично и отворено за иновации, експерименти, проекти. Компетентно прилага държавната политика в образованието. Създава условия за провеждане на качествено обучение чрез ресурсно осигуряване на преките дейности. Административният персонал професионално осъществява политиката на училището за създаване на безопасна и делова атмосфера, осигурява достъпна информационна среда за училищната общност.

Възпитани в атмосфера на емпатия и толерантност, научени да мислят критично, да работят в екип, учениците на ОУ "Петко Р. Славейков“ са подготвени за предизвикателствата на информационния глобален свят. Израстват като личности с формирани компетентности и развита емоционална интелигентност.

Високите резултати на НВО, функция на ефективното сътрудничество ученик-училище-семейство, осигуряват на всеки наш възпитаник обучение в училищата с най-висок рейтинг и пълноценна бъдеща реализация и нагласа за учене през целия живот", се посочва в информация на сайта на учебното заведение. 

Училището работи по международни и национални проекти, които реализират успешни практики и придават европейски измерения на образованието.

ОУ "Петко Р. Славейков“ разполага с непрекъснато обновяваща се материална база. Учениците от начален етап учат в изцяло реновирани класни стаи, всяка от които е с уникален интериор, оборудвани с интерактивни дъски, мултимедийни проектори. Поетапно се обновяват класни стаи, коридори, създадени са два нови кабинета, снабдени с най-модерна техника. Амбицията на училището е да създаде адекватни условия за осъществяване на съвременен образователен процес и среда, която да възпитава естетически вкус.

"Съвремеността на училищното образование не се изразява само в компютъризация, технологизация и механично заимстване на успешен опит от чужди образователни практики. Тя е начин на мислене. Тя е отношение към случващото се зад стените на класната стая. Тя е професионалното ежедневие на учителя, белязано със сложни, непредвидими и емоционално наситени ситуации", споделят още от ръководството на училището. 

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Лоша инфраструктура във Варна
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: