Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
С рекордния бюджет във Варна строят нови училища и детски градини, вижте къде!
Автор: Екип Varna24.bg 16:01 / 22.02.2021Коментари (3)3002
©
Над 45,4  млн. лева ще бъдат инвестирани в образователната инфраструктура на Варна. Тази сума е рекордна за града, стана ясно на днешното заседание на ресорната комисия към Общинския съвет, на което съветниците одобриха проектобюджета за функция "Образование“.

Предстои изпълнението на амбициозна програма за строителството на 12 нови сгради и пристройки на детски градини, ясли и училища. Индикативната стойност на проекта е 41,2 млн. лева, от които 31,2 млн. лева са осигурени от държавния бюджет, а 10 млн. лева – от общината чрез дългово финансиране. Други около 4,2 млн. лева ще бъдат вложени в основния ремонт на бившия дом "Другарче“, който вече ще е филиал на ДГ "Д-р Петър Берон“, и в реконструкцията на площадки за спорт и игра в няколко училища и детски градини.

Община Варна ще построи три нови сгради на детски градини – на ул. "Хъшове“ в район "Одесос“, за ДГ "Слънчогледи“ в район "Приморски“ и за ДГ "Ран Босилек“ в с. Тополи. Нови корпуси ще имат ДГ "Приказка“ и ДГ "Д-р Петър Берон“, а към детска ясла "Роза“ ще бъде изградена нова пристройка. Със строителството им ще бъдат разкрити 25 нови групи и осигурени 679 места за децата от общината.  

Нови сгради ще има и за три варненски училища, сред които е профилираната природоматематическа гимназия (ІІІ ПМГ "Акад. Методий Попов“). Предвижда се в нов дом да се премести Гимназията с преподаване на чужди езици ПГЧЕ "Йоан Екзарх“.  В к.к. "Св. Св. Константин и Елена", на мястото на Оздравителното училище, ще бъде издигнато модерно начално училище за от І-ви до ІV-ти клас с 2 подготвителни групи.

В програмата са заложени също реконструкция и надстрояване на СУ "Св. Климент Охридски“ и разширение на ОУ "Васил Друмев“. С нов корпус ще се сдобие VII СУ "Найден Геров".

През тази година трябва да завърши ремонтът на бившия дом "Другарче", който ще струва около 2,6 млн. лева. Малко над 1, 6 млн. лева общината ще инвестира в основен ремонт на площадки за игра на открито и спорт в 4 детски градини и 3 училища. Модерни съоръжения за игра на открито ще бъдат изградени в ДГ "Дружба“, "Валентина Терешкова“, "Ран Босилек“ в с. Константиново и в детската градина в с. Звездица. На нови спортни игрища ще се радват учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“, Първа езикова гимназия и ПГТСД "Николай Хайтов“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.02.2021 г.
0
 
 
колко е странно че откривам неща вече построени с други някакви пари и сега пак финанси ще потънат в нечии Чекмеджета???/
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: